Αυτοδιοίκηση

Δήμος Χανίων: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός οκτώ νέων σχολικών μονάδων

Δήμος Χανίων: Στην τελική ευθεία ο σχεδιασμός οκτώ νέων σχολικών μονάδων
Όλα έτοιμα για τα νέα σχολεία στο Δήμο Χανίων.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες από τον Δήμο Χανίων για την ανέγερση του νέου τριθέσιου Νηπιαγωγείου Περιβολίων, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το νέο σχολείο θα αναγερθεί σε οικοπεδική έκταση που αγόρασε ο δήμος Χανίων, ενώ τα επόμενα βήματα για τη δημιουργία της νέας μονάδας συζητήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της περιοχής .

Όπως τονίσθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εκτός της ανέγερσης του τριθέσιου Νηπιαγωγείου θα υπάρξει ανακαίνιση των αιθουσών στο υπάρχον Νηπιαγωγείο, το οποίο και θα αποτελέσει την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου Περιβολίων.

«Προχωράμε ως δήμος Χανίων, ώστε στα τέλη του 2018 να έχουμε ολοκληρώσει την α’ φάση της διαδικασίας που λέγεται διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου. Στη συνέχεια θα έχουμε τους υποψήφιους αναδόχους», τόνισε κατά τη σύσκεψη ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι σε 4 χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 8 νέες σχολικές μονάδες αλλά και ανακατασκευασμένο το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, έργα που έχουν εγκριθεί και ενταχθεί στα ΣΔΙΤ.

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο Νηπιαγωγείο Περιβολίων, είναι εμβαδού 1.157,30 τετραγωνικών μέτρων. Είναι όμορο στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments