Διεθνή

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: Το βελγικό πρακτορείο Belga σχολιάζει την απελευθέρωσή τους

ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ: Το βελγικό πρακτορείο Belga σχολιάζει την απελευθέρωσή τους
Με την απελευθέρωση των δύο ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ που κρατούνταν επί πέντε μήνες στις τουρκικές φυλακές και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ασχολείται τηλεγράφημα του βελγικού πρακτορείου Belga.

Με την απελευθέρωση των δύο ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ που κρατούνταν επί πέντε μήνες στις τουρκικές φυλακές και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, ασχολείται τηλεγράφημα του βελγικού πρακτορείου Belga υπό τον τίτλο «Επιστροφή για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που απελευθερώθηκαν από τις τουρκικές φυλακές».

Στο δημοσίευμα περιγράφεται συνοπτικά το ιστορικό της υπόθεσης και οι συνθήκες επιστροφής των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα, ενώ παρατίθενται και σχετικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε την απελευθέρωση των δύο ως «πράξη δικαιοσύνης η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή».

Σημειώνεται ακόμη ότι η Αθήνα είχε εκφράσει κατ’ επανάληψη τη διαμαρτυρία της στην ‘Αγκυρα για την κράτηση των δύο στρατιωτικών, ενώ επισημαίνεται ότι το εν λόγω θέμα είχε τεθεί προς τον Τούρκο Πρόεδρο τόσο από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όσο και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Αναφορά, τέλος, γίνεται και στις αντιδράσεις του κ. Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε «ευτυχής» για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments