Αυτοδιοίκηση

Ηράκλειο: Mετατροπή του Κόλπου του Δερματά σε παραλία

Ηράκλειο: Mετατροπή του Κόλπου του Δερματά σε παραλία
Υπογράφηκε από την ανάδοχο εταιρεία και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, η δεύτερη φάση του έργου της διαμόρφωσης της περιοχής του Κόλπου Δερματά.

Υπογράφηκε από την ανάδοχο εταιρεία και τον δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, η δεύτερη φάση του έργου της διαμόρφωσης της περιοχής του Κόλπου Δερματά, με στόχο μεταξύ άλλων, τη διασφάλιση της προστασίας της ακτής από την διάβρωση που προκαλεί ο θαλάσσιος κυματισμός.

Πρόκειται για τη 2η φάση του έργου με χρονοδιάγραμμά 10 μήνες από σήμερα και το οποίο αφορά σε εργασίες προσάμμωσης και δημιουργίας αστικής παραλίας στον Κόλπο, με ταυτόχρονη προστασία της ακτής από τους κυματισμούς και τις επιπτώσεις τους στην ακτογραμμή. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ με τελικό ποσό σύμβασης 881.522 ευρώ και χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου Ηρακλείου.

Η μετατροπή του Κόλπου του Δερματά σε παραλία, σύμφωνα με τον δήμαρχο, αποτελεί έργο που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση ολόκληρης της περιοχής και ταυτόχρονα θα έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό του Ηρακλείου.

Στην πρώτη φάση, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί, εξαλείφθηκαν οι κίνδυνοι που είχαν προκύψει στο συγκεκριμένο σημείο για τους διερχομένους, εξαιτίας της κατάρρευσης του πρανούς από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των ετών 2010 και 2014. Για να συμβεί αυτό, προηγήθηκε μια εξαιρετικά περίπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία, που περιελάμβανε ακόμα και την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Μπαίνουμε πλέον στην τελική ευθεία για την δημιουργία μιας αστικής παραλίας στον Κόλπο του Δερματά, την οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν όλοι οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες της πόλης. Ευελπιστώ ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα και έντεχνα, ούτως ώστε από την προσεχή άνοιξη, η παραλία να δοθεί προς χρήση στους Ηρακλειώτες», τόνισε ο κ. Λαμπρινός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments