Ελλάδα

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Οι κατολισθήσεις ο μετασεισμός και η καταγραφή ζημιών

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Οι κατολισθήσεις ο μετασεισμός και η καταγραφή ζημιών
ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους.

ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ: Ο σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την μέτρηση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων.Κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους

Κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Πλαστήρα, ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Επίσης πολλοί κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας βγήκαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους. Μέχρι τώρα έχουν αναφερθεί κατολισθήσεις σε επαρχιακούς δρόμους.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Θανάσης Γκανάς, δήλωσε πως ο ίδιος θεωρεί ότι είναι φυσιολογική η σεισμική δόνηση για την περιοχή της Πίνδου, και δεν προκαλεί ανησυχία.

Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

O Δήμος Πύλης, ξεκίνησε την καταγραφή των ζημιών σε κτίρια μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν.

Ο δήμος σε συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστο Μιχαλάκη, έδωσε λύσεις σε προβλήματα κατολισθήσεων, διάνοιξης δρόμων και άλλων ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, με τα κατάλληλα μηχανήματα.

Δυνατός μετασεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους

Έντονη ανησυχία προκάλεσε στους κατοίκους των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας ο μετασεισμός, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, στον ίδιο εστιακό χώρο, που εκδηλώθηκε η σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ στις 10:12.

Ο μετασεισμός, ο οποίος έγινε ιδιαίτερα αισθητός, σημειώθηκε στις 11:26, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε το βίντεο από το trikalaola.gr:

Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει τους κατοίκους του δήμου ότι λειτουργούν τέσσερις τηλεφωνικές γραμμές για τους πολίτες (2431351100, 2431351200, 2431032330, 2431020000) προκειμένου να εξυπηρετηθούν σχετικά με προβλήματα που ενέσκηψαν από το σεισμό. Όλη τη διάρκεια της ημέρας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για να αναφέρουν τυχόν βλάβες, ζημιές, προβλήματα και οτιδήποτε σχετίζεται με τον σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018. Η πολιτική προστασία του Δήμου Τρικκαίων έχει ενεργοποιηθεί από την πρώτη στιγμή. Κάτοικοι μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπαν πως αυτό που έγινε σήμερα ήταν τρομακτικό, ότι δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments