Ειδήσεις

ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: Το κορίτσι που αποκάλεσαν “νέα Mariah Carey”, το Μάντσεστερ, η σεξουαλική παρενόχληση από ιερέα

ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: Το κορίτσι που αποκάλεσαν “νέα Mariah Carey”, το Μάντσεστερ, η σεξουαλική παρενόχληση από ιερέα
ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: Το κορίτσι θαύμα, που οι κριτικοί συνέκριναν τη φωνή της με αυτές των Whitney Houston και Mariah Carey, έχει ζήσει πολλά. Με σημαντικότερο όλων το τρομοκρατικό χτύπημα σε συναυλία της στο Μάντσεστερ που θα τη στιγματίζει για πάντα. Και τελευταίο τη σεξουαλική παρενόχληση από επίσκοπο στην κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν.

ΑΡΙΑΝΑ ΓΚΡΑΝΤΕ: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλόριντα, και από την ηλικία των 10 συμμετείχε στις τοπικές χορωδίες. Όταν ήταν ακόμα στο σχολείο, κέρδισε το βραβείο National Youth Theatre Association Award, για την ερμηνεία της στον ρόλο της Charlotte στο musical “13”.

Η συνέχεια της επεφύλασσε τον ρόλο της Cat Valentine στην τηλεοπτική σειρά “Victorious” του καναλιού Nickelodeon, και για τις ανάγκες του ρόλου, έβαψε τα μαλλιά της σε έντονο κόκκινο χρώμα.

Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε με το soundtrack του Victorious (2010), μαζί με το υπόλοιπο cast της σειράς. Υπέγραψε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την Republic Records και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album της, Yours Truly το 2013, το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 στο Billboard 200 των Η.Π.Α. Το πρώτο single του album, «The Way», έκανε ντεμπούτο στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. Πολλοί είναι αυτοί που συγκρίνουν τη φωνή της με αυτές των Whitney Houston και Mariah Carey. Το εύρος των φωνητικών της χορδών πιάνει τις τέσσερις οκτάβες

Το δεύτερο της album, My Everything (2014), έκανε ντεμπούτο στο Νο.1 του Billboard 200 των Η.Π.Α. καθώς και σε πολλές άλλες χώρες. Με τα singles «Problem», «Break Free», «Bang Bang και «Love Me Harder» πέρασε 34 συνεχόμενες εβδομάδες στο Top 10 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και είχε τα περισσότερα Top 10 singles από κάθε άλλον καλλιτέχνη το 2014.

Το πρώτο single του album, «Problem», έσπασε και κατέχει επί 2 χρόνια το ρεκόρ του τραγουδιού που έχει πάει πιο γρήγορα Νο.1 στα iTunes καθώς και της νεότερης καλλιτέχνης που να το κατείχε ποτέ. Το 2015 για να προωθήσει το My Everything ξεκίνησε την 2η συνολικά περιοδεία της και την 1η παγκόσμια της ονόματι «The Honeymoon Tour» και συμμετείχε με μικρό ρόλο στην κωμωδία-θρίλερ σειρά του FOX, «Scream Queens».

Επίσης κυκλοφόρησε το single «Focus», το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 του Billboard Hot 100 των Η.Π.Α. και ένα χριστουγεννιάτικο μίνι album, «Christmas & Chill».

Το 2016 κυκλοφόρησε το τρίτο της album, Dangerous Woman, που έκανε ντεμπούτο στο Νο.2 του Billboard 200 των Η.Π.Α. Το ομότιτλο πρώτο single του album, «Dangerous Woman», έκανε ντεμπούτο στο Νο.7 στο Billboard Hot 100 των Η.Π.Α., κάνοντας την, έτσι, τη μόνη καλλιτέχνη στην ιστορία αυτού του chart που να έχει τα πρώτα single των τριών πρώτων album της που να κάνουν ντεμπούτο στο Top 10 αυτού του chart.

Το 2016, άρχισε να δουλεύει το επόμενο της άλμπουμ της αλλά λόγω της τραγωδίας στο Μάντσεστερ, οι προετοιμασίες καθυστέρησαν. Τελικά, στις 20 Απριλίου, 2018 κυκλοφόρησε το κομμάτι ”No Tears Left To Cry” ως το κύριο του άλμπουμ μαζί με ένα βίντεο-κλιπ. Έφτασε την τρίτη θέση των Billboard Hot 100 κάνοντας το ένατο τραγούδι της που φτάνει το τοπ 10. Τραγούδησε επίσης το συγκεκριμένο κομμάτι στο Tonight Show όπου και αποκάλυψε διάφορους τίτλους για το καινούργιο άλμπουμ, μια προσωρινή ημερομηνία για την κυκλοφορία του και ότι το άλμπουμ θα ονομάζεται “Sweetener”.

Επίσης συμμετείχε στο τραγούδι ”Bed” Της Nicki Minaj και στο ”Dance To This” του Troye Sivan, τα οποία και τα δύο τραγούδια έγιναν επιτυχίες. To άλμπουμ έγινε διαθέσιμο για προ-παραγγελία στις 20 Ιουνίου μαζί με το πρώτο single προώθησης ”The Light Is Coming” στο οποίο συμμετείχε η Nicki Minaj. Το δεύτερο single ”God Is A Woman” κυκλοφόρησε στις 13 Ιουλίου.Το άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Αύγουστο.

Παρότι το ρεπερτόριο της κινείται σε pop/r&b ρυθμούς, η ίδια λατρεύει την techno και χρησιμοποίει το πρόγραμμα Garage Band για να φτιάχνει δικά της remix των αγαπημένων της τραγουδιών.

Αν και μεγάλωσε ως Καθολική, έχει αποκηρύξει τον Χριστιανισμό, όταν ο Πάπας Βενέδικτος χαρακτήρισε ως αμαρτωλούς τους ομοφυλόφιλους και τις εργαζόμενες γυναίκες. Έκτοτε έχει ασπαστεί την Καμπάλα.

H Huffington Post την κατέταξε στην τρίτη θέση στη λίστα με τους καλλιτέχνες που έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή στους νέους, και της ανέθεσε την αποστολή να γίνει η σχολική ρεπόρτερ ενός τυχαίου σχολείου. Η Ariana επέλεξε να γράψει ένα άρθρο με θέμα το bullying.

Οι ελληνικές ρίζες της Αριάνα Γκράντε

Η 25χρονη τραγουδίστρια πίστευε ότι είχε ιταλική καταγωγή, όμως τον Απρίλιο του 2014 ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter ένα post στο οποίο ανέφερε πως οι παππούδες της ήταν Έλληνες και έχει ρίζες και από την Βόρεια Αφρική.

«Μόλις έμαθα ότι οι παππούδες μου ήταν Έλληνες και εν μέρει από τη Βόρεια Αφρική. Νόμιζα πως είμαι Ιταλίδα. Ποια είμαι; Όλη μου η ζωή είναι ένα ψέμα» είχε γράψει.

Το βράδυ που χάραξε τη ζωή της

Το βράδυ της Δευτέρας, 22 Μαϊου 2017, θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό της Αριάνα Γκράντε. Η συναυλία της εκείνο το βράδυ σφραγίστηκε από μια πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας.

Η ίδια δήλωσε “συντετριμμένη” (broken ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε) από την επίθεση αυτοκτονίας στον συναυλιακό χώρο Manchester Arena που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας.

“Συντετριμμένη, από τα βάθη της καρδιάς μου, φοβερά λυπημένη, δεν έχω λόγια” έγραψε το Twitter η 23χρονη τραγουδίστρια που ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της μετά την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το TMZ.

Η Γκράντε αποφάσισε να μην δώσει συναυλίες στο Λονδίνο εκείνη την εβδομάδα όπως ήταν προγραμματισμένο και να αναστείλει όλη την περιοδεία της στην Ευρώπη. Επρόκειτο να εμφανιστεί εκτός από το Λονδίνο, στο Βέλγιο, στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της στη βρετανική Vogue δήλωσε πως της είναι δύσκολο να μιλήσει για το μοιραίο γεγονός και να περιγράψει το τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της 22ας του Μαΐου 2017, κατά τη διάρκεια της συναυλίας της στο Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Η ίδια ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να αναφερθεί σε αυτό χωρίς να ξεσπάσει σε κλάματα. Μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι βιώνει σε μεγάλο βαθμό μετατραυματική αγχώδη διαταραχή.

«Ο χρόνος είναι μεγάλος. Αισθάνομαι ότι κανονικά δεν θα έπρεπε καν να μιλάω για τη δικιά μου εμπειρία από εκείνο το βράδυ, δεν θα έπρεπε να λέω τίποτα. Πραγματικά, δεν πιστεύω ότι θα βρω ποτέ τον τρόπο να μιλήσω για αυτό χωρίς να κλάψω».

«Μου είναι τόσο δύσκολο να μιλήσω για αυτό, αφού τόσοι πολλοί άνθρωποι έχασαν κάποιον αγαπημένο τους και υποφέρουν από την απώλεια. Αλλά ναι συνέβη και είναι αληθινό».

Φεμινίστρια και vegan

Το 2015 ξεχώρισε με το φεμινιστικό της μανιφέστο, στο οποίο επέκρινε την προσοχή που δίδεται στην αισθηματική ζωή των γυναικών, συγκεκριμένα στη δική της. “Ο μισογυνισμός και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά συνεχίζουν να υφίστανται” είχε γράψει η Αριάνα Γκράντε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μόνο στο Twitter έχει 45 εκατομμύρια ακόλουθους.

“Ανυπομονώ να ζήσω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται πλέον σύμφωνα με αυτούς ή αυτές που βγαίνουν έξω, παντρεύονται, συνδέονται, σύμφωνα με τις σεξουαλικές τους σχέσεις (ή όχι), αλλά για την αξία τους ως άτομα” είχε πει.

Τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή της στο Cosmopolitan αποκάλυψε ότι άρχισε η ίδια να διευθύνει τις παραστάσεις της “από ψηλά στα χαμηλά” καθώς δεν ήθελε πλέον να αφήσει τις υποθέσεις της να τις διαχειρίζονται άλλοι. “Τώρα, είμαι εντελώς υπεύθυνη και αυτό είναι μια απίστευτη εμπειρία”.

comfy merch n stuff http://shop.arianagrande.com

A post shared by Ariana Grande (@arianagrande) on

Η Γκράντε απασχολεί μερικές φορές τις ταμπλόιντ, όπως κάθε διασημότητα που σέβεται τον εαυτό της. Το 2015 μαγνητοσκοπήθηκε με έναν από τους χορευτές της την ώρα που έγλειφε έναν λουκουμά μουρμουρίζοντας: “σιχαίνομαι την Αμερική”. Στη συνέχεια εξήγησε ότι είναι περήφανη που είναι Αμερικανίδα και επέκρινε απλά τη ροπή της χώρας της προς το υπερβολικά πολύ φαγητό.

Η Γκράντε γενικά αποφεύγει να εκφράζεται για ευαίσθητα ζητήματα, εκτός από τις αναφορές της στην προτίμησή της στη χορτοφαγία της ως τρόπο καταπολέμησης των δεινών που υφίστανται τα ζώα.

Η ίδια δήλωσε ότι απομακρύνθηκε από την εκκλησία εξαιτίας των θέσεων της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ότι μάλλον ενδιαφέρεται για το ρεύμα του ιουδαϊκού μυστικισμού Καμπάλα, το οποίο προσήλκυσε και τη Μαντόνα.

Όταν βραβεύτηκε το 2015 στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία συνοδευόταν από τη γιαγιά της, την αποκαλούσε τρυφερά “ma nonna” αναφέρει το ΑΠΕ.

Η σεξουαλική παρενόχληση από τον επίσκοπο στην κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν

Άθελα της, η Αριάνα Γκράντε έγινε αρνητική πρωταγωνίστρια μόλις πριν από λίγες μέρες στην κηδεία της Αρίθα Φράνκλιν. Η γνωστή τραγουδίστρια είδε ή μάλλον ένιωσε τον επίσκοπο Τσαρλς που τέλεσε την κηδεία να της πιάνει το στήθος, όταν την είχε δίπλα του και μιλούσε αγκαλιάζοντάς την.

Η Αριάνα Γκράντε δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά της και την απορία της με αυτό που συνέβη, ενώ π ίδιος, μετά τον σάλο που ξέσπασε με το twitter να παίρνει φωτιά με το hashtag #RespectArianna είπε:

«Ίσως να υπερέβην τα εσκαμμένα. Δεν είχα καμία πρόθεση και δεν έχω γενικά καμία πρόθεση να αγγίξω το στήθος κάποιας κοπέλας. Δεν ξέρω πως συνέβη. Απλά, έβαλα το χέρι μου στη μέση της. Ίσως να έγινα πιο διαχυτικός από όσο έπρεπε και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Το μόνο που δεν ήθελα να συμβεί ήταν να αποπροσανατολιστεί η ιερά τελετή της κηδείας. Διδάσκω την αγάπη και ζήτησα από όλο τον κόσμο εκείνη την ημέρα να αγκαλιαστεί».

Στο Twitter μάλιστα φτιάχτηκε χασταγκ #RespectAriana, το οποίο γρήγορα ανέβηκε στις πρώτες θέσεις, με τον κόσμο να ζητάει σεβασμό προς το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα από έναν επίσκοπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments