Πολιτική

Mαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα 5 ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa

Mαξίμου: Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα 5 ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa
Σκληρή "μάχη" δίνουν με βομβαρδισμό ανακοινώσεων για τον Αριστείδη Φλώρο και το σκάνδαλο της Energa, το Μέγαρο Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία.

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και της Νέα Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου και το σκάνδαλο της Energa.

Συγκεκριμένα, με νέα ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε νωρίτερα το Μαξίμου.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε σε κανένα από τα πέντε απλά ερωτήματα για το σκάνδαλο Energa και το ρόλο Δημητριάδη. Μας ενημέρωσε ωστόσο, πως ο πρώην συνεταίρος του κ. Φλώρου, που έφτιαξε τις offshore για να κλαπούν χρήματα του Δημοσίου, όχι μόνο είναι συνεργάτης του, αλλά στενός κιόλας» τονίζει σε ανακοίνωση του το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

Το Μέγαρο Μαξίμου προσθέτει καταλήγοντας στην ανακοίνωση του « οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν εδώ και χρόνια την αγάπη του κ. Μητσοτάκη για τις offshore, δε χρειάζεται να υπερθεματίζει».

  • Αναλυτικά τα ερωτήματα που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Επειδή η ΝΔ και ο πρόεδρός της από χθες δυσκολεύονται να απαντήσουν για τις σχέσεις του ανιψιού και συμβούλου του κ. Μητσοτάκη με τον Αριστείδη Φλώρο και το δίκτυο offshore που έστησε, μέσω του οποίου καταληστεύθηκε το ελληνικό Δημόσιο,

Θα τον βοηθήσουμε με συγκεκριμένα ερωτήματα:

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης έχει κοινή εταιρία με τον κ. Φλώρο, την «Φλώρος – Δημητριάδης ΑΕ», που συστάθηκε με το ΦΕΚ με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2009; Είναι αλήθεια ότι ο κ. Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή, παραδεχόμενος ότι έφτιαξε τις offshore, μέσα από τις οποίες ο κ. Φλώρος διοχέτευσε τα χρήματα από το σκάνδαλο Energa; Είναι αλήθεια ότι ο ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, κ. Δημητριάδης, κατέθεσε στον ανακριτή μόνο αφού αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης; Είναι αλήθεια ότι ο κ. Φλώρος είναι στενός οικογενειακός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη; Και τέλος, ο κ. Μητσοτάκης θα τολμήσει να απομακρύνει από σύμβουλό του τον κ. Δημητριάδη ή συντρέχουν λόγοι που δεν του το επιτρέπουν;».

Νέα Δημοκρατία: Απαντά στο Μαξίμου για την υπόθεση Φλώρου – «Με δικό σας νόμο αποφυλακίστηκε»

«Στην υπόθεση της Εnerga η αλήθεια είναι μία: ο Αριστείδης Φλώρος διώχθηκε, καταδικάστηκε και φυλακίστηκε επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας με τη συνδρομή και του στενού συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατία κ. Γρηγόρη Δημητριάδη.

Αποφυλακίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως αποφυλακίστηκαν και εκατοντάδες άλλοι κακοποιοί και εγκληματίες που κυκλοφορούν σήμερα ανάμεσά μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Κατανοούμε την προσπάθεια του Μαξίμου να αποκρύψει αυτήν την αλήθεια μεθοδεύοντας άλλο ένα δημοσίευμα του επαγγελματία λασπολόγου Κώστα Βαξεβάνη. Δεν πείθουν, ωστόσο, κανέναν. Οι συκοφάντες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας στις κάλπες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments