Ελλάδα

ΔΕΘ 2018: Αυτόφωρο για τρεις άνδρες των ΜΑΤ μετά από επίθεση σε δημοσιογράφο

ΔΕΘ 2018: Αυτόφωρο για τρεις άνδρες των ΜΑΤ μετά από επίθεση σε δημοσιογράφο
ΔΕΘ 2018: Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης, Εμμανουέλα Κετσιατζή ζήτησε τη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία τριών μελών των ΜΑΤ, όπως και του διοικητή τους, μετά από καταγγελία δημοσιογράφου της Θεσσαλονίκης ότι δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.

ΔΕΘ 2018: Όλα ξεκίνησαν από μήνυση που κατέθεσε ο δημοσιογράφος Τάσος Ασλανίδης της ενημερωτικής ιστοσελίδας thestival.gr, μετά από επίθεση που δέχθηκε από διμοιρίτες καταγγέλοντας υβριστικές εκφράσεις κατά διαδηλωτών και κατέθεσε οπτικοακουστικό υλικό που, σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύει τις καταγγελίες του.

Η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών αφού μελέτησε τα στοιχεία, ζήτησε τη σύλληψη των μηνυόμενων προσώπων για τις πράξεις της παράβασης καθήκοντος και -κατά περίπτωση- της εξύβρισης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με το κείμενο της μήνυσης, οι αστυνομικοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα, όπου υπηρετούν.

Στιγμιότυπο από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες των αστυνομικών μέτρων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ 2018 .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παραπάνω έχουν επιστρέψει στην Αθήνα και αναζητούνται στα όρια του αυτοφώρου.

Ο Τ. Ασλανίδης δήλωσε:

«Πριν από λίγη ώρα και ενώ κάλυπτα το ρεπορτάζ των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΘ δέχτηκα επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Εξηγώ τον λόγο της επίθεσης: Νωρίτερα ένας από τους αστυνομικούς της συγκεκριμένης διμοιρίας απαντούσε στις ύβρεις διαδηλωτών λέγοντας:

Καλά σας @@@@ ο Τσίπρας @@@βούλγαροι.

Διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη διμοιρία ανήκει στη δύναμη των Αθηνών.

Πλησίασα τον συγκεκριμένο αστυνομικό και του είπα ότι θα ήταν καλό να μην απαντά στις προκλήσεις των διαδηλωτών με ρατσιστικές ατάκες.

Όπως φάνηκε δεν του άρεσε η παρατήρησή μου. Μόλις με βρήκε μόνο μου, στο σκοτάδι, κάτω από το λευκό πύργο μου επιτέθηκε από κοινού με έναν ακόμη συνάδελφο του.

Με έπιασαν από το λαιμό και προσπαθούσαν να μου κόψουν την αναπνοή. Αντέδρασα ζητώντας τα στοιχεία των αστυνομικών που βιαιοπράγησαν εναντίον μου.

Βίντεο με τα συνθήματα των ανδρών των ΜΑΤ

Δέχτηκα νέα επίθεση από την πλειοψηφία των μελών της διμοιρίας. Ζήτησα από τον επικεφαλής των ΜΑΤ να πράξει τα νόμιμα.

Με εκφράσεις πεζοδρομίου απείλησε τόσο εμένα όσο και τους πολίτες που έσπευσαν να καταγράψουν με τα κινητά τους την επίθεση σε βάρος μου.

Δεν με τρομάζουν οι τραμπούκοι. Με τρομάζει ο φασισμός της Κυβέρνησης και των οργάνων της. Η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει.

Η χώρα που γέννησε τη δημοκρατία ξέρει να διώχνει τις χούντες. Θα το κάνει σύντομα.

Όσο για τα «παλικάρια» που μου επιτέθηκαν στο σκοτάδι έχω να πω ότι υπάρχουν αστυνομικοί που τιμούν το εθνόσημο και αστυνομικοί που ντροπιάζουν την Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments