Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Χαμός με το μολυσμένο νερό από αγωγό του στρατού

Θεσσαλονίκη: Χαμός με το μολυσμένο νερό από αγωγό του στρατού
Νερό - δηλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Πετρέλαιο μέσα στο νερό που φτάνει στην πόλη;

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Θεσσαλονίκη από την είδηση ότι το νερό που φτάνει σε κάθε νοικοκυριό είναι “δηλητήριο”.

Και αυτό επειδή σύμφωνα με πληροφορίες, ένας  αγωγός πετρελαίου του στρατού, ο οποίος έχει διαρροή, περνά κάτω από τον πυθμένα της λίμνης Πολυφύτου φαίνεται ότι είναι ο ένοχος για το πετρέλαιο που εντοπίστηκε στο νερό.

Έτσι, αντιλαμβανόμαστε ότι αφού μέρος του τμήματος της λίμνης αποτελεί τμήμα του Αλιάκμονα, όλο το νερό μπορεί να είναι μολυσμένο.

Να σημειωθεί ότι το 60% της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης προέρχεται από εκεί.

Φωτογραφία αρχείου

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” στη δικογραφία που διαβιβάστηκε απότην Εισαγγελία Πρωτοδικών στο Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης αναφέρεται ως “πιθανή η ρύπανση από αγωγό του Ελληνικού Στρατου”.

Τώρα την υπόθεση έχει αναλάβει στρατιωτικός αντιεισαγγελέας και η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο ποινικής αξιολόγησης με πιθανή τη διεξαγωγή νέας έρευνας.

Πως κατάλαβαν τη μόλυσνη στη Θεσσαλονίκη

Φωτογραφία αρχείου

Εκεί εντοπίστηκαν κηλίδες πετρελαιοειδών που ανέβαιναν στην επιφάνεια με τη μορφή σταγόνων ή σβόλων και στη συνέχεια διαλύονταν και εξαπλώνονταν στην επιφάνεια.

Η ΕΥΑΘ αναγκάστηκε να μειώσει την παροχή νερού από τον Αλιάκμονα και να αυξήσει την παροχή από τις πηγές Αραβησσού, ενώ παράλληλα αύξησε τα ειδικά φίλτρα και αύξησε τις αναλύσεις ποιότητας νερού πριν αυτό καταλήξει στις βρύσες των νοικοκυριών και των καταστημάτων της Θεσσαλονίκης.

Στην διώρυγα τοποθετήθηκαν φράγματα και από τον Απρίλιο ο επικεφαλής της ΕΥΑΘ ανέφερε ότι το φαινόμενο είχε υποχωρήσει σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments