Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / ΔΝΤ: «Βράχος» το Ταμείο – Επιμένει για περικοπή στις συντάξεις
ΔΝΤ: «Βράχος» το Ταμείο – Επιμένει για περικοπή στις συντάξεις | Pagenews.gr
Pagenews Team

Το ΔΝΤ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ευελιξίας στην κυβέρνηση και επιμένει ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, αφού τάχθηκε υπέρ της περικοπής τους.

Ο Ράις θύμισε ότι η περικοπή στις συντάξεις είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο.

Όπως είπε η θέση του ΔΝΤ είναι ότι η εφαρμογή του όχι μόνο θα βελτιώσει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα θα στείλει και μήνυμα στις αγορές.
Αμετακίνητο το ΔΝΤ για τις συντάξεις

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε επίσης ότι η κίνηση αυτή θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα πιο ισορροπημένο μείγμα κοινωνικής πολιτικής.

Αυτό θα συμβεί καθώς δημιουργεί δημοσιονομικό περιθώριο για άλλες πολιτικές στήριξης, αλλά και για μείωση των φορολογικών βαρών.

Ο Τζέρι Ράις υπενθύμισε ότι το προσωπικό του Ταμείου επέστρεψε από την πρώτη αποστολή στο πλαίσιο της μετά το πρόγραμμα παρακολούθησης.

Στην ατζέντα ήταν η παρακολούθηση των δημοσιονομικών εξελίξεων του 2018 και η προετοιμασία για το 2019.

Ήταν άτυπη επίσκεψη του προσωπικού καθώς δεν υπάρχει πρόγραμμα του Ταμείου σε ισχύ για να καταλάβουμε τις δημοσιονομικές εξελίξεις.

Συμπλήρωσε ότι δεν θα υπάρξει επίσημη έκθεση,. Η επόμενη έκθεση του Ταμείου για τη χώρα μας θα δημοσιοποιηθεί στις αρχές του 2019.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε ανάλογο μήκος κύματος είχε κινηθεί προ ημερών και ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι τα συμφωνηθέντα θα πρέπει να τηρούνται.

Ετικέτες: 
2018