Πολιτική
pagenews.gr / Πολιτική / Τα Σκόπια άλλαξαν τις προκλητικές δηλώσεις του Ζάεφ μετά από διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας
Τα Σκόπια άλλαξαν τις προκλητικές δηλώσεις του Ζάεφ μετά από διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας | Pagenews.gr
Pagenews Team

Οι προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα το πρακτορείο των Σκοπίων να σπεύσει να τις διορθώσει.

Το πρακτορείο ΜΙΑ διόρθωσε τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού μετά από ελληνική διπλωματική παρέμβαση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι αρχικές δηλώσεις του Ζάεφ:

Αρχικά ο Ζόραν Ζάεφ λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα στη χώρα του, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, φέρεται αν έκανε την εξής δήλωση:

«Καταλαβαίνω την αναταραχή που υπάρχει στη διασπορά σχετικά με τον προσδιορισμό “Βόρεια” στο όνομα, το οποίο δεν είναι εύκολο να γίνει αποδεκτό. Αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα “Μακεδονία” εκτός από το δική μας» για να προσθέσει:

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι η Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι η Βουλγαρία. Αυτή είναι μόνο η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο». ΝΔ: Οι δηλώσεις Ζάεφ δείχνουν τις πραγματικές επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Οι νέες δηλώσεις του κ. Ζάεφ δείχνουν ποιες είναι οι πραγματικές επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτές που η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί, από την πρώτη στιγμή, να αποτρέψει με κάθε τρόπο.

Τι έχουν άραγε να πουν σήμερα οι κ. Τσίπρας και Καμμένος εκτός του να ανανεώνουν τους όρκους πίστης τους για να μην χάσουν τις καρέκλες τους;».

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και μετά από τη διπλωματική παρέμβαση της Αθήνας, τα Σκόπια προχώρησαν στην αναδιατύπωσή τους.

Στο πρακτορείο ΜΙΑ, αντικαταστάθηκε η επίμαχη δήλωση Ζάεφ, με την εξής:

«Ένα μέρος της γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα, ένα στη Βουλγαρία και ένα στη χώρα μας και κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί».

Ετικέτες: 
2018