Κόσμος

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 12 ρωσικές εταιρείες

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις σε 12 ρωσικές εταιρείες
Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιβάλλουν κυρώσεις σε ρωσικές εταιρείες που πιστεύουν, ότι έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφαλείας τους.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε 12 ρωσικές εταιρείες, οι δραστηριότητες των οποίων κατά την άποψη της Ουάσιγκτον έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στον μαύρο κατάλογο του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου συμπεριελήφθησαν οι εταιρείες Aerokomposit, Divetechnoservise, η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης Gama, το Ινστιτούτο επιστημονικών ερευνών Vector, η εταιρεία Nilco Group και η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης Trchnologia.

Συμπεριελήφθησαν, επίσης, η επιχείρηση έρευνας και ανάπτυξης υποβρύχιων τεχνολογιών okeanos, η τεχνική εταιρεία Aviadvigatel, ο όμιλος Infotex, η εταιρεία Sayrus Sustems, η εταιρεία Vega.

Σύμφωνα με την απόφαση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, οι εν λόγω εταιρείες δεν θα μπορούν να εισάγουν αμερικανικά προϊόντα διττού προορισμού (που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή όπλων-σ.σ)

Διαβάστε Eπίσης:

ΗΠΑ: Η Ρωσία έχασε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων

Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων σε περίπτωση ανάμιξης σε αμερικανικές εκλογές

Περισσότερα