Τεχνολογία

Επίθεση χάκερ στο Facebook: Εκτέθηκαν πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί

Επίθεση χάκερ στο Facebook: Εκτέθηκαν πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί
Χάκερ επιτέθηκαν στο σύστημα του Facebook και κατάφεραν να «σπάσουν» το δίκτυο της εταιρείας.

Ο εκπρόσωπος του Facebook ανακοίνωσε σήμερα, πως πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε χάκερ που επιτέθηκαν και κατάφεραν να «σπάσουν» το δίκτυο της εταιρείας.

Η επίθεση εντοπίστηκε στην αρχή της εβδομάδας και το σύστημα ενεργοποιήθηκε αμέσως.

Παρ’ όλα αυτά οι χάκερ είχαν ήδη προλάβει να παραβιάσουν εκατομμύρια λογαριασμούς.

Το πρόβλημα διορθώθηκε, ενώ το Facebook κατέφυγε σε νομική υπηρεσία, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε, πως η τεχνική υπηρεσία αναγκάστηκε την Παρασκευή το πρωί να απενεργοποιήσει πάνω από 90 εκατ. λογαριασμούς χρηστών, για να τους προστατέψει.

Μετά τον έλεγχο που έγινε, προέκυψε ότι εκτέθηκαν πάνω από 50 εκατ. λογαριασμοί χρηστών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των χάκερς, ούτε έχει εντοπιστεί η προέλευσή τους.

Οι υπεύθυνοι δήλωσαν, πως δεν διευκρινίστηκε ούτε ο σκοπός της επίθεσης, καθώς ακόμη δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία, ώστε να γίνουν οι συγκριτικές μελέτες και να προκύψει η κοινή συνισταμένη από τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν.

Αυτή η νέα επίθεση στο σύστημα του Facebook, σημειώθηκε λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Το περιστατικό αυτό είχε υποχρεώσει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, να απολογηθεί ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας, στο Κογκρέσο, αλλά και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Βουλής.

Στην υπόθεση που έχει μείνει γνωστή ως «σκάνδαλο της Cambridge Analytics», επηρεάστηκαν πάνω από 89 εκατ. λογαριασμοί χρηστών, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είχαν προέλευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ζούκερμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι είναι σχεδόν αδύνατον να προφυλαχθούν απόλυτα οι χρήστες του Facebook.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, μία δέσμη μέτρων ασφαλείας, τα οποία, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν φαίνεται να απέδωσαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments