Αυτοδιοίκηση

Ανατολική Αττική: Δημοπρατείται το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου

Ανατολική Αττική: Δημοπρατείται το έργο διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου
Θωρακίζονται αντιπλημμυρικά οι δήμοι στην Ανατολική Αττική.

Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου διευθέτησης του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής.

«Το έργο επί χρόνια παρέμενε βαλτωμένο και σήμερα, εκκινούνται οι διαδικασίες επίσπευσής του στο πλαίσιο της υλοποίησης μεγάλων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, υπέγραψε απόφαση, με την οποία δεσμεύεται ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου. Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης του έργου, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοπράτησή του, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί από την αρμόδια Υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το προσεχές διάστημα.

Το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων, η οποία περιλαμβάνει πολλούς δήμους και συγκεκριμένα τα Σπάτα, Παιανία, Υμηττό,-Κορωπί, Μαρκόπουλο, Μεσογαία -Καλύβια και Κουβαρά.

Επιπλέον, θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Βραυρωνίας Αρτέμιδος.

Διαβάστε Eπίσης

Μάνδρα Αττικής: Η Δούρου καλείται από την Εισαγγελία να δώσει εξηγήσεις για τις πλημμύρες

Δήμος Πεντέλης: Εκτεταμένα οδικά έργα από την Περιφέρεια Αττικής

Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι