Διεθνή

Cadogan Hotel: Το ξενοδοχείο που συνελήφθη ο Όσκαρ Ουάιλντ ανοίγει ξανά τις πόρτες του

Cadogan Hotel: Το ξενοδοχείο που συνελήφθη ο Όσκαρ Ουάιλντ ανοίγει ξανά τις πόρτες του
Cadogan Hotel. Το δεύτερο σπίτι του ποιητή, δραματουργού και μυθιστοριογράφου είχε μια σημαντική θέση στη ζωή του Όσκαρ Ουάιλντ, ο οποίος ήταν συχνός επισκέπτης και διέμενε συνήθως στο δωμάτιο 118.

Έπειτα από μία εκπληκτική ανακαίνιση που κράτησε τέσσερα χρόνια και κόστισε 48 εκατομμύρια δολάρια το Cadogan Hotel ανοίγει και πάλι τις πόρτες του.

Το ξενοδοχείο που συνελήφθη ο Όσκαρ Ουάιλντ στο Λονδίνο θα ανοίξει και πάλι τον Δεκέμβριο ως ξενοδοχείο Belmond Cadogan.

Το Cardogan Hotel στο Λονδίνο

Όταν έχασε στη δικαστική υπόθεση κατά του Μαρκήσιου του Κουίνσμπερι, Τζον Ντάγκλας, τον οποίο είχε μηνύσει για συκοφαντία ο συγγραφέας συνελήφθη στο ξενοδοχείο Cadogan στις 6 Απριλίου 1895.

Στη διάρκεια της δίκης παρουσιάστηκαν αποδείξεις οι οποίες ανάγκασαν τον Ουάιλντ να αποσύρει τις κατηγορίες.

Αυτές οι αποδείξεις οδήγησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας που ήταν τότε ποινικό αδίκημα στην Αγγλία.

Υπάρχει ακόμη και ένα ποίημα – με τίτλο “Η σύλληψη του Όσκαρ Ουάιλντ στο Cadogan Hotel”- που καταγράφει τη δοκιμασία.

Το ιστορικής σημασίας ξενοδοχείο, σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure θα αποτελέσει δημοφιλή προορισμό του Λονδίνου για πολλούς ακόμη λόγους.

Με την ανακαίνιση αποκαταστάθηκαν και διαφυλάχθηκαν πολλά από τα αυθεντικά διακοσμητικά στοιχεία του ξενοδοχείου του 1800, οι ξύλινες επενδύσεις, τα τζάκια και τα παράθυρα.

Υπάρχουν 57 δωμάτια στο ξενοδοχείο, όλα σχεδιασμένα με εκλεπτυσμένη αισθητική.

Το κεντρικό εστιατόριο, με επικεφαλής τον σεφ Άνταμ Χάντλινγκ θα προσφέρει ένα μενού με σύγχρονα πιάτα με βιώσιμα προϊόντα.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν άλλες επιλογές για γεύμα εντός του ξενοδοχείου, στο tea lounge, το καφέ στη βεράντα και ένα κλασσικό βρετανικό μπαρ.

Το Cadogan Hotel διαθέτει κήπους, γήπεδα του τένις και βιβλιοθήκη.

Το 2011 αγοράστηκε από τον κτηματία Earl Cadogan. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που το ξενοδοχείο αγοράστηκε από μέλος της οικογένειας της οποίας το όνομα φέρει.

Το Cadogan Hotel έκλεισε τον Ιούλιο του 2014 για την ανακαίνιση που διήρκεσε περισσότερο από τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments