Ελλάδα

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείρισή τους

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για την κακοδιαχείρισή τους
Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα για κακοδιαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό.

Κονδύλια για το μεταναστευτικό: Οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το μεταναστευτικό που φιλοξενήθηκαν σε δημοσιεύματα του Τύπου προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η κ. Δημητρίου έδωσε παραγγελία στην επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων.

Σημειώνεται, ότι η έρευνα  διατάχθηκε ύστερα από δημοσιεύματα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» με συνέντευξη του διευθυντή της Διεύθυνσης Υποδοχής και Ταυτοποίησης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ανδρέα Ηλιόπουλου.

Να θυμίσουμε, ότι  στη συνέντευξή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε σε ενδείξεις κακοδιαχείρισης κονδυλίων από τον κρατικό μηχανισμό αλλά και από ΜΚΟ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ήρθε η ώρα να παρέμβουν οι εισαγγελείς.

Η αντίδραση του Βίτσα

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας είχε δηλώσει αμέσως μετά ότι πρόκειται για «ψεύδη» και πως «θα κινηθούν σε βάρος του οι δέουσες νομικές διαδικασίες για πόσα ψευδώς αναφέρει».

Μάλιστα προανήγγειλε την αποπομπή του λέγοντας «ο κ. Ηλιόπουλος δεν ασκούσε με επάρκεια τα καθήκοντά του και αυτός είναι ο λόγος που την προηγούμενη Παρασκευή του είχε δώσει τη δυνατότητα να παραιτηθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments