Πολιτική

Ο Καμμένος εκνεύρισε τον Τσίπρα – “Τρικυμία” μετά το plan b για τα Σκόπια και τις αμερικανικές βάσεις

Ο Καμμένος εκνεύρισε τον Τσίπρα – “Τρικυμία” μετά το plan b για τα Σκόπια και τις αμερικανικές βάσεις
Άνω κάτω η κυβέρνηση μετά τα όσα συζήτησε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ για Σκοπιανό και αμερικανικές βάσεις. Πώς έμαθε ο Αλέξης Τσίπρας τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έκπληκτος φέρεται να έμεινε χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της τριμερούς συνάντησης με τον Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όταν συνεργάτες του από την κυβέρνηση τον ενημέρωσαν ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ έκανε τη δική του πρόταση για το Σκοπιανό, τονίζοντας παράλληλα ότι  η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να περάσει ούτε από την Αθήνα ούτε από τα Σκόπια.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μαξίμου προσπαθούσαν να ενώσουν το “παζλ” προκειμένου να διαπιστώσουν τι ακριβώς είπε ο Πάνος Καμμένος στους Αμερικανούς, καθώς εκτός από την πρότασή του για τα Σκόπια, φαίνεται να “παραχώρησε” και την μισή Βόρεια Ελλάδα προκειμένου η Αμερική να κάνει εκεί δικές της βάσεις.

Έτσι, η ενέργεια του αυτή προκάλεσε μεγάλα ερωτηματικά στην κυβέρνηση, αφού δεν μπορούν να εξηγήσουν που οφείλεται η πρωτοβουλία του Καμμένου, δεδομένου ότι πριν από λίγο καιρό φαινόταν να τα είχε συμφωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Έκπληξη και απορία» για τις δηλώσεις Καμμένου εξέφρασε ο Ν. Βούτσης

Έκπληξη και απορία εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου τόσο σε σχέση με το plan B που πρότεινε όσο και με την πρόσκληση σε ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές βάσεις και σε άλλα σημεία της Ελλάδας, πέραν της Σούδας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra ο κ. Βούτσης ανέφερε:

«Μπορώ να εκφράσω την έκπληξή μου και την απορία μου που κατατείνεται σε αυτή τη ρητορική, η οποία είναι πολύ πέρα από τη διατύπωση της πάγιας θέσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του Πάνου Καμμένου, και είναι σεβαστή και διατυπωμένη ότι δεν συμφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Για αυτό λέω ότι μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω. Δεν έχω παραπάνω ενημέρωση και δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι προτείνει ο συνεργαζόμενος με την κυβέρνηση Πάνος Καμμένος. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω και τι ακριβώς πρότεινε. Και για το θέμα των βάσεων και για τη διαμόρφωση μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Εμείς εργαζόμαστε για τη συνεργασία στα Βαλκάνια, αντίθετα με τη διαμόρφωση αξόνων για να αποτρέψουμε τα εθνικιστικά δόγματα και στερεότυπα από πλευράς Αλβανίας και Τουρκίας. Άρα δεν αντιλαμβάνομαι που θα βοηθούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων και αντιμετώπων με άλλες χώρες, που ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.

Δεν είναι και εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος. Περιμένω να δώσει παραπέρα ερμηνείες για να κατανοήσουμε τι εννοεί. Έχω εκτιμήσει ότι αυτό είναι λάθος από κάθε άποψη. Η μεγάλη στρατηγική διαφορά έγκειται στο αν θα περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών».

«Εμείς θέλουμε η συνεργασία μας με τους ΑΝΕΛ που δοκιμάστηκε για 3,5 χρόνια πάνω στη μνημονιακή κρίση, να ολοκληρώσει κατά το δυνατόν το βίο της. Η μεγάλη διαφορά πάνω στα κρίσιμα ζητήματα δημιουργεί προβλήματα. Για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν υπάρχει περίπτωση να ευδοκιμήσει η πρόταση δυσπιστίας ώστε να στριμωχτεί η κυβέρνηση. Κάθε ένας κάνει τον λογαριασμό του για το πως θα περάσουμε αυτούς τους μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής .

Η αντίδραση από το Μαξίμου

Λίγο αργότερα το Μέγαρο Μαξίμου αντέδρασε λέγοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments