Πολιτική

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μια ανάσα από τη συνταγματική αναθεώρηση – “Βρίσκει” τους 80 βουλευτές που χρειάζεται

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μια ανάσα από τη συνταγματική αναθεώρηση – “Βρίσκει” τους 80 βουλευτές που χρειάζεται
"Βουίζουν" τα ΜΜΕ της ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό. Ο Ζάεφ φέρεται να αγγίζει τον "μαγικό" αριθμό των 80 και να πετυχαίνει τη συνταγματική αναθεώρηση.

Σκοπιανό: Εξελίξεις σχετικά με την  απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για την αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αλβανόφωνο ΑLSAT-M 11 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO -DPMNE φέρονται να πείστηκαν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και να προσχώρησαν στο στρατόπεδο των συνταγματικών αλλαγών.

Παράλληλα, το τηλεοπτικό δίκτυο  Τelma είχε αναφέρει ότι έξι βουλευτές του VMRO – DPMNE συζητούν με την κυβερνητική πλειοψηφία για συνταγματική αναθεώρηση.

Να θυμίσουμε, ότι ο Ζόραν Ζάεφ χρειάζεται τον μαγικό αριθμό των “80” προκειμένου να προχωρήσει στις συνταγματικές αλλαγές που επιθυμεί για να τεθεί σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών.

Αισιόδοξος ο Ζόραν Ζάεφ

Αισιόδοξος ότι θα επιτύχει τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή εμφανίστηκε σε Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών, στα Σκόπια, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, την ώρα που άρχιζε η σχετική συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου

Σημειώνεται, ότι ως πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής της πρώτης ψηφοφορίας στη σκοπιανή Βουλή, για να ξεκινήσει η διαδικασία των συνταγματικών αλλαγών, θεωρείται η ερχόμενη Τρίτη 16 Οκτωβρίου.

Αν δεν τα καταφέρει, να συγκεντρώσει τους “80” δηλαδή σε σύνολο 120 όλα δείχνουν ότι στις 25 Νοεμβρίου ή το αργότερο στις 2 Δεκεμβρίου θα πρέπει να στηθούν κάλπες και πρακτικά αυτό σημαίνει πως όλες οι εξελίξεις για το ζήτημα της ονομασίας θα μετατεθούν για πολύ αργότερα, ίσως προς το τέλος Απριλίου.

Βουλευτές που θέλουν να ψηφίσουν την συμφωνία δέχονται απειλές

Την ίδια ώρα που ο Ζάεφ φαίνεται να έχει βρει τους “80” για να εξασφαλιστεί η “Συμφωνία των Πρεσπών”, το υπουργείο Εσωτερικών στα Σκόπια διεμήνυε ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να προστατέψει βουλευτές της αντιπολίτευσης, που σύμφωνα με καταγγελίες δέχονται ακόμη και απειλές θανάτου.

«Κανείς στη χώρα δεν έχει το δικαίωμα να εκτοξεύει απειλές κατά πολιτών και βουλευτών. Οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ασκούν τα συνταγματικά τους καθήκοντα, να εκπροσωπούν τους πολίτες και να αποφασίζουν αυτόνομα και ελεύθερα», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments