Μedia

ΕΡΤ: Σκέψεις για νέο κανάλι;

ΕΡΤ: Σκέψεις για νέο κανάλι;
Οι αθλητικές συμφωνίες «γεννούν» προσδοκίες για την ΕΡΤ.

Τη δημιουργία ενός νέου καναλιού, μελετούν σύμφωνα με πληροφορίες στην ΕΡΤ, το όνομα του οποίου θα είναι ERT Sports.

Συγκεκριμένα, οι  μεταδόσεις της Super League έχουν φέρει σημαντική αύξηση στην τηλεθέαση της κρατικής τηλεόρασης και έτσι οι υπεύθυνοι σκέφτονται πολύ σοβαρά να επενδύσουν σε ένα τέτοιο πλάνο.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα αμιγώς αθλητικό κανάλι, που θα καλύπτει σε καθημερινή βάση τις ανάγκες του τηλεθεατή, ειδικά μετά τις συμφωνίες με τις 7 ομάδες της Super League, την «κυοφορούμενη» με την football League καθώς και με τις ομάδες της Basket League, της Volley League και του Hand Ball.

Οι συμφωνίες με τις ΠΑΕ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Ξάνθη και Λαμία, θα κοστίσουν 52 εκατ. ευρώ την επόμενη διετία και θα επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς του φορέα.

Σύμφωνα με τον Λευτέρη Κρέτσο, φυπουργό ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση της ΝΔ, “σύμφωνα με στοιχεία του ΙΟΒΕ, οι ΠΑΕ της Super League εκτιμάται ότι προσφέρουν, άμεσα ή έμμεσα, 2,3 δις ευρώ στο ΑΕΠ της χώρας, και 550 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, δημιουργώντας πάνω από 40.000 θέσεις εργασίας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments