Ελλάδα

Μάτι: Στον Εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά

Μάτι: Στον Εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά
Ηλίας Ψινάκης, Ρένα Δούρου είναι μεταξύ των υπόπτων για τη μεγάλη φωτιά στις 23 Ιουλίου στο Μάτι Αττικής.

Έφτασε η ώρα να δώσου εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα οι ύποπτοι για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που είχε ως αποτέλεσμα 99 άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Οι εισαγγελείς κ.κ Ζαγοραίος, Φυστόπουλος και Σπυρόπουλος καλούν περίπου 20 υπόπτους να δώσουν εξηγήσεις τις επόμενες μέρες.

Ανάμεσα σε όσους έλαβαν κλήσεις για ανωμοτί εξηγήσεις είναι και όσοι μηνύθηκαν από τους συγγενείς των θυμάτων όπως:

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της πολιτικής προστασίας, της ΕΛΑΣ, της πυροσβεστικής και του Λιμενικού.

Υπενθυμίζεται ότι στις μηνύσεις τους οι συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς αναφέρονται στις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού, της έκθεσης ανθρώπων σε κίνδυνο, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν είχαν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα σε επίπεδο πρόληψης, δεν καθαρίστηκαν δρόμοι-οικόπεδα και δεν συντάχθηκε εγκαίρως από την άνοιξη του 2018, όπως προβλέπεται από τον νόμο, το σχέδιο αντιμετώπισης δυσμενών καιρικών φαινομένων και γεγονότων, όπως οι πυρκαγιές.

Δικαστικές πηγές εκτιμούν, ότι μετά την άσκηση ποινικών διώξεων η υπόθεση θα διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, λόγω του μεγάλου αριθμού των νεκρών.

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς. Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου. Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι οι περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών» δήλωσε πριν από λίγες μέρες η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments