Πολιτική

Γεροβασίλη από το ΑΤ Ομόνοιας: “Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά”

Γεροβασίλη από το ΑΤ Ομόνοιας: “Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά”
Αποδοκιμάστηκε στo ΑΤ Ομόνοιας η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων ότι το τμήμα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη περιοχή.

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη (16/10/18) η Όλγα Γεροβασίλη, λίγες ώρες μετά την επίθεση αγνώστων που πέταξαν μολότοφ στο κτίριο, προκαλώντας τον τραυματισμό τεσσάρων αστυνομικών.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατά την άφιξή της αποδοκιμάστηκε από τους παρευρισκόμενους που μεταξύ άλλων φώναζαν: «Έχετε και μούτρα και εμφανιζόσαστε! Ανίκανοι άνθρωποι. Επικίνδυνοι», «Ντροπή σου».

Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά

Η κ. Γεροβασίλη, αμέσως μετά, αποχωρώντας από το ΑΤ Ομόνοιας δήλωσε τα εξής: «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες. Τα μέτρα που θα λάβουμε θα γίνουν ορατά. Το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας βρίσκεται σε μία ευαίσθητη περιοχή με πολλά προβλήματα. Αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή».

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ είπε ότι δεν φτάνει η κατάργηση ή μη, συγκεκριμένων ομάδων αλλά μεταξύ άλλων, πρέπει να υπάρχει ο ανάλογος τρόπος δράσης και κατάλληλος συντονισμός.

Όπως είπε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σύσκεψη στο υπουργείο με τους αρμόδιους παράγοντες και υπήρξε συνεργασία στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε στις 20:45 στην οδό Βερανζέρου. Συγκεκριμένα, μια ομάδα 50-70 ατόμων κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα.

Αρχικά, οι δράστες, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Να σημειωθεί, ότι η επίθεση σημειώθηκε την ημέρα που τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που προβλέπει εμφανείς εποχούμενες περιπολίες σε κάθε περιοχή της χώρας, κάθε στιγμή του 24ωρου.

«Ήθελαν νεκρούς»

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (16.10.2018) στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 έκανε λόγο για αδίστακτους δολοφόνους, που ήθελαν νεκρό αστυνομικό.

«Περίπου 70 άτομα έριξαν μολότοφ στην κλούβα, όταν οι συνάδελφοι πήγαν να σβήσουν τη φωτιά, τους πέταγαν μολότοφ. Μετά έριξαν μολότοφ στον φρουρό, έριξαν μολότοφ και στο παράθυρο των κρατητηρίων, η οποία ευτυχώς δεν εξερράγη», είπε ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η επίθεση ίσως να σχετίζεται με την υπόθεση του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, ο οποίος έχασε την ζωή του στην Ομόνοια τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments