Διεθνή

Γερμανία: Οι Πράσινοι βρίσκονται αρκετές μονάδες μπροστά από το SPD

Γερμανία: Οι Πράσινοι βρίσκονται αρκετές μονάδες μπροστά από το SPD
Γερμανία: Οι Πράσινοι συγκεντρώνουν πλέον το 21% της πρόθεσης ψήφου.

Γερμανία: Η εκλογική επιτυχία των Πρασίνων στις περιφερειακές εκλογές στη Βαυαρία, όπου συγκέντρωσαν το 17,5% των ψήφων, έδωσε στο κόμμα νέα ώθηση.

Αυτό φαίνεται και στη δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών δικτύων RTL και n-tv.

Σύμφωνα με τη νέα αυτή δημοσκόπηση, οι Πράσινοι συγκεντρώνουν πλέον το 21% της πρόθεσης ψήφου και βρίσκονται επτά μονάδες μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD, 14%) και μόλις έξι μονάδες πίσω από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU-CSU).

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και το Die Linke συγκεντρώνουν από 9%, ενώ το 26% των ερωτηθέντων δήλωσε αναποφάσιστο ή ότι δεν θα ψηφίσει.

Εξάλλου ολοένα και περισσότεροι Γερμανοί, ποσοστό 10% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Forsa, εμπιστεύονται τους Πράσινους «να αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματα της Γερμανίας».

Στην ίδια ερώτηση μόνο το 4% απάντησε ότι εμπιστεύεται το SPD και το 18% το CDU/CSU. Ωστόσο το 55% δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Παρόλα αυτά οι Γερμανοί είναι επιφυλακτικοί για το αν η άνοδος των Πρασίνων θα διατηρηθεί.

Ένας στους τρεις (34%) πιστεύει ότι οι Πράσινοι θα αντικαταστήσουν μόνιμα το SPD ως το νέο δημοφιλές κόμμα, ενώ το 52% εκτιμά ότι «η άνοδος των Πρασίνων θα τερματιστεί σύντομα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments