Οικονομία

Προϋπολογισμός: Γερμανική συμμετοχή στον προϋπολογισμό της ΕΕ

Προϋπολογισμός: Γερμανική συμμετοχή στον προϋπολογισμό της ΕΕ
Προϋπολογισμός: Έρευνες της FAZ αποδεικνύουν πλέον ότι στις εσωτερικές διαπραγματεύσεις το Βερολίνο εμφανίζεται πολύ πιο γενναιόδωρο.

Προϋπολογισμός: Το Βερολίνο είναι στον προϋπολογισμό της ΕΕ πολύ πιο γενναιόδωρο, από ό,τι δηλώνει. Λόγω του Brexit θα πρέπει οι χώρες της ΕΕ να καταβάλουν περισσότερα χρήματα.

Προφανώς δηλώνει ο Scholz, που θέλει να καταβάλει μόνο 10 δισ. περισσότερα.

Έρευνες της FAZ αποδεικνύουν πλέον ότι στις εσωτερικές διαπραγματεύσεις το Βερολίνο εμφανίζεται πολύ πιο γενναιόδωρο.

Αν πιστέψει κανείς τον υπουργό Οικονομικών Olaf Scholz τότε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ των ετών από 2021 μέχρι και 2027 δεν αποτελεί καμία διαπραγματευτική βάση για τη γερμανική κυβέρνηση.

Ο ίδιος αφήνει να επιβεβαιωθεί ότι υπολογίζει σε επιπλέον δαπάνες μόνο 10 δισ. ετησίως για τον προϋπολογισμό της ΕΕ με αφορμή την πρόσφατη μηνιαία έκθεση του Υπουργείου του.

Εκεί αναφέρεται ότι η πρόταση της Επιτροπής οδηγεί σε περισσότερες γερμανικές δαπάνες ύψους 15 δισ. ευρώ, πράγμα που απορρίπτεται στο Βερολίνο.

Στην πραγματικότητα όμως η γερμανική κυβέρνηση δεν επιμένει σε ενδεχόμενη μείωση της πρότασης της Επιτροπής στο διάστημα που διενεργούνται διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες για το μελλοντικό προϋπολογισμό της ΕΕ, όπως προκύπτει από εσωτερικό γερμανικό έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας.

Αντίθετα, αντιτίθεται στο γεγονός ότι η ΕΕ εξ αυτού δαπανά όλο και περισσότερα χρήματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments