Αθλητισμός

Μάικλ Τζόνσον: Χρειάστηκε να μάθω να περπατάω από την αρχή

Μάικλ Τζόνσον: Χρειάστηκε να μάθω να περπατάω από την αρχή
Μάικλ Τζόνσον: Πριν από περίπου ένα μήνα, ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης υπέστη ελαφρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μάικλ Τζόνσον: Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο 51χρονος Αμερικανός πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν των 200 και 400, μετά το εγκεφαλικό που πέρασε προσφάτως.

Ο ίδιος δήλωσε, πως έπρεπε να μάθει ξανά να περπατάει, αλλά τώρα είναι σε καλή κατάσταση και αθλείται και πάλι.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο τέσσερις φορές χρυσός ολυμπιονίκης υπέστη ελαφρό ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο και ύστερα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε σπίτι του και άρχισε ξανά την προσπάθειά του για ανάρρωση.

Αρχικά ήταν πολύ δύσκολο για τον αθλητή να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, καθώς του ήταν αρχικά αδύνατον να περπατήσει.

Ο Μάικλ Τζόνσον είχε εκπληκτικές επιδόσεις στο παρελθόν, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996, είχε σημειώσει το εξωπραγματικό ρεκόρ των 19,32 δευτερολέπτων στα 200 μέτρα.

Σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε:

«Πριν από ένα μήνα υπέστην εγκεφαλικό. Δεν μπορούσα να περπατήσω.

Οι γιατροί είπαν τότε ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν θα ανακάμψω, και σε ποιο βαθμό.

Η δουλειά ήταν σκληρή από τότε, αλλά έχω πλέον ανακάμψει πλήρως, ξαναέμαθα πώς να περπατάω και σήμερα κάνω και ασκήσεις ετοιμότητας!

Σας ευχαριστώ για τα μηνύματα ενθάρρυνσης».

Ο Μάικλ Τζόνσον τα τελευταία χρόνια, είναι επίσης και σχολιαστής αγωνισμάτων στίβου στο BBC, κάτι που τον φέρνει ακόμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.

Η περίπτωσή του πρόκειται να γίνει παράδειγμα για το πώς ένας σθεναρός οργανισμός με καλή ψυχολογία μπορεί να ξεπεράσει προβλήματα υγείας που αρχικά φαίνονταν ιδιαιτέρως σοβαρά, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Μάικλ Τζόνσον που έχει και οκτώ χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, είναι ο μόνος άνδρας που έχει υπερασπιστεί με επιτυχία τον ολυμπιακό του τίτλο στα 400 μέτρα, κερδίζοντας και στην Ατάντα το 1996 και στο Σίδνευ το 2000.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments