Υγεία

Πρόωρος τοκετός: Η εκλογή Τραμπ αύξησε τους πρόωρους τοκετούς στη Νέα Υόρκη

Πρόωρος τοκετός: Η εκλογή Τραμπ αύξησε τους πρόωρους τοκετούς στη Νέα Υόρκη
Πρόωρος τοκετός: Αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ, οι πρόωροι τοκετοί αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιφέρεια της Νέας Υόρκης έως και 7,3%.

Πρόωρος τοκετός: Σημαντική αύξηση των πρόωρων τοκετών στη Νέα Υόρκη, ακριβώς μετά την εκλογή Ντόναλτν Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, καταγράφει μελέτη του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ, οι πρόωροι τοκετοί αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιφέρεια της Νέας Υόρκης έως και 7,3%. Σύμφωνα με όσα καταγράφηκαν η αυξητική τάση αρχίζει να διαφαίνεται ήδη από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Τραμπ.

Το φαινόμενο είναι πιο έντονο στις ισπανόφωνες γυναίκες, με καταγωγή κυρίως λατινική και μεξικανική, οι οποίες είχαν γεννηθεί εκτός ΗΠΑ και παρουσίασαν αύξηση πρόωρων τοκετών 8,4%. Αντίθετα η συχνότητα πρόωρων τοκετών σε γυναίκες που είχαν γεννηθεί στη Νέα Υόρκη, δεν παρουσίασε αξιόλογη μεταβολή.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες συμπεραίνουν πως η εκλογή Τραμπ και οι πολιτικές που εξήγγειλε και εφαρμόζει η νέα ηγεσία του Λευκού Οίκου έχουν αυξήσει το κοινωνικό-πολιτικό στρες ιδιαίτερα στις μειονότητες και τους πληθυσμούς μεταναστών.

Επιστημονικές μελέτες έχουν καταδείξει ότι οι πρόωροι τοκετοί αυξάνονται σε περιόδους κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας ή μετά από γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή ή την ψυχολογία. Για παράδειγμα, οι πρόωρες γεννήσεις είχαν σημειώσει αύξηση μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στους δίδυμους πύργους.

Οι ερευνητές προτείνουν ενίσχυση των προγραμμάτων στήριξης για τους ευάλωτους πληθυσμούς και πιο συστηματική καταγραφή δεικτών δημόσιας Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments