Αθλητισμός

Διαιτητές: Τι ακούνε από VAR και παίκτες (vid)

Διαιτητές: Τι ακούνε από VAR και παίκτες (vid)
Ένα video καταγράφει τις ενέργειες του διαιτητή Μάικλ Όλιβερ στις διαμαρτυρίες παικτών των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Διαιτητές: Ένα βίντεο καταγράφει τις ενέργειες διαιτητή, στις διαμαρτυρίες παικτών των Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον περσινό τελικό κυπέλλου.

Ο αγώνας διεξήχθη στο “Γουέμπλεϊ” με διαιτητή τον Μάικλ Όλιβερ και το στιγμιότυπο των 100 δευτερολέπτων μεταφέρει στο κοινό για πρώτη φορά το τι λέγεται μεταξύ ενός διαιτητή, των παικτών που… αντιμετωπίζει και του VAR που ελέγχει τις φάσεις.

Το ηχητικό ντοκουμέντο αρχίζει την καταγραφή από τη φάση πριν από το πέναλτι που κέρδισε η Τσέλσι στο 22ο λεπτό και εκτέλεσε εύστοχα ο Εντέν Αζάρ.

Η μπάλα βρισκόταν στα πόδια του Αζάρ, τον οποίο μάρκαρε ο Φιλ Τζόουνς. Προτού καν μπει στη μεγάλη περιοχή ο Βέλγος, από το μικρόφωνο του διαιτητή ακούγεται ένας παίκτης της Τσέλσι να φωνάζει “DOGSO, DOGSO”, δηλαδή “denying obvious goal scoring opportunity” (σ.σ. ο κανονισμός περί προφανούς θέσης για γκολ), παράβαση που συνήθως τιμωρείται με πέναλτι και αποβολή του αντιπάλου.

Ο Όλιβερ του απαντάει “όχι τώρα, όχι τώρα”, περιμένοντας να δει την έκβαση της φάσης. Αυτή ολοκληρώνεται με τάκλιν του Τζόουνς στη μικρή περιοχή και ανατροπή του αστεριού των Λονδρέζων.

“DOGSO, DOGSO Μάικλ”, ακούγεται μία άλλη φωνή, όταν ο Όλιβερ καταλογίζει το πέναλτι, προσμένοντας από τον διαιτητή να βγάλει και κόκκινη κάρτα, αφού ο Αζάρ βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο Τζόουνς τον απέτρεψε από το να εκτελέσει.

Με το που σφυρίζει ο Όλιβερ, ο VAR από το ακουστικό του τον ενημερώνει “θα το κοιτάξουμε” και ακολούθως οι παίκτες και των δύο ομάδων ορμούν πάνω στον Άγγλο διαιτητή.

Αυτός προσπάθησε να τους απωθήσει και κράτησε μόνο τον αρχηγό της Τσέλσι, Γκάρι Κέιχιλ, ενημερώνοντάς τον γιατί δεν έδωσε κόκκινη κάρτα, αλλά κίτρινη κάρτα. “Ήταν καθαρή προσπάθεια να παίξει την μπάλα”, φώναζε ένας παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από πίσω, αυτό επανέλαβε και ο Όλιβερ στον κεντρικό αμυντικό της Τσέλσι.

Ταυτόχρονα, ενημερώνει και τους παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ότι ο VAR εξετάζει το video, για να επιβεβαιωθεί ότι ο Τζόουνς δεν άγγιξε την μπάλα, αλλά ανέτρεψε τον Αζάρ και σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι.

Όλο αυτό την ώρα που ο Αζάρ έστηνε την μπάλα στη βούλα και τότε έρχεται και η επιβεβαίωση από τον VAR. “Πέναλτι τσεκ, σωστό πέναλτι”, λέει ο διαιτητής, ο οποίος στη συνέχεια λέει στους παίκτες των δύο ομάδων να μείνουν εκτός μεγάλης περιοχής για την εκτέλεση.

https://www.youtube.com/watch?v=w-k6xQ4SY2c

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments