Κόσμος

Ερντογάν: Ξανά το βλέμμα στην Ελλάδα – Ψάχνει στην χώρα μας Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή

Ερντογάν: Ξανά το βλέμμα στην Ελλάδα – Ψάχνει στην χώρα μας Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή
O ποδοσφαιριστής που αναζητά ο Ερντογάν είναι ι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι , κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

Με την Ελλάδα ασχολείται ξανά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά αυτή τη φορά όχι για το Αιγαίο, αλλά επειδή ψάχνει στην χώρα μας έναν Τούρκο «γκιουλενιστή» πρώην ποδοσφαιριστή.

Συγκεκριμένα, τουρκικό δικαστήριο έχει ξεκινήσει τη διαδικασία αιτήματος έκδοσης για τον πρώην Τούρκο διεθνή ποδοσφαιριστή Αρίφ Ερντέμ, ο οποίος αντιμετωπίζει πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ετών στην Τουρκία για εικαζόμενη ένταξή στο κίνημα Γκιουλέν, αναφέρει η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.

Όπως γράφει το militaire.gr, το ένταλμα για την σύλληψη του Ερντέμ εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την οποία το καθεστώς Ερντογάν «χρεώνει» στον Γκιουλέν.

Ο Ερντέμ διέφυγε και οι τουρκικές αρχές πιστεύουν ότι βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Ερντέμ είναι ένας από τους πολλούς Τούρκους ποδοσφαιριστές που φέρεται ότι εμπλέκονται στο κίνημα Γκιουλέν, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση χαρακτηρίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο ίδιος αρνείται ότι “είναι μέλος οποιασδήποτε τρομοκρατικής οργάνωσης ή οποιασδήποτε οργάνωσης που θα έκανε κακό στο έθνος και την πατρίδα μου”.

Να σημειωθεί, ότι Ερντέμ, είναι 60 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Τουρκίας και ως προπονητής της Γαλατασαράι , κέρδισε το κύπελλο UEFA το 2000.

Διαβάστε Eπίσης

Καμμένος σε Ερντογάν: «Γνωρίζουμε πολύ καλά τους πειρατές στο Αιγαίο»

Ερντογάν για Κασόγκι: Η εντολή για τη δολοφονία του προήλθε «από το ανώτατο επίπεδο»