Διεθνή

Αλβανός ΥΠΕΞ για Έλληνες: H Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο «non grata»

Αλβανός ΥΠΕΞ για Έλληνες: H Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο «non grata»
Αλβανός ΥΠΕΞ για Έλληνες: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι, συνέχισε τις προκλήσεις.

Αλβανός ΥΠΕΞ για Έλληνες: Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντιτμιρ Μπουσάτι, συνέχισε τις προκλήσεις των τελευταίων ημερών από τη γείτονα χώρα, δηλώνοντας ότι, η Αλβανία δεν έχει κλείσει ακόμα τον ελληνικό κατάλογο «non grata».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό visionplus είπε ότι «σε γενικές γραμμές, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν ώριμη, αλλά περιμέναμε από αυτή μια πιο σαφή αποστασιοποίηση, κυρίως για τις εξτρεμιστικές εκδηλώσεις που όλοι μας είδαμε στη νεκρώσιμη ακολουθία και για την αρνητική χειραγώγηση που έγινε σ΄ αυτή».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Αλβανίας, είχε κηρύξει ανεπιθύμητους 52 Ελληνες που πήγαν στην κηδεία καθώς τους θεώρησε υπαίτιους «για οργανωμένη δράση σε βάρος της κυριαρχίας της Αλβανικής Δημοκρατίας καθώς και για προκλητικές εκδηλώσεις και δηλώσεις κατά της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της δημόσιας ηρεμίας της χώρας».

Στο ίδιο σκεπτικό ήταν και η απόφαση του ΥΠΕΞ να κηρύξει ως «persona non grata» και την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους κατηγορώντας την για υποκίνηση μίσους και για παραβίαση της συνταγματικής τάξης.

Όπως είναι γνωστό μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου  Κατσίφα στους Βουλιαράτες, η γειτονική χώρα ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο στην Αλβανία σε 52 Έλληνες πολίτες.

Πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας.

Στη δήλωσή του, μάλιστα, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να εκλαμβάνει ως αδυναμία τη σοφία που επιδεικνύει η Αλβανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments