Αθλητισμός

Ολυμπιακός τιμωρία: Το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής

Ολυμπιακός τιμωρία: Το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής
Ολυμπιακός τιμωρία: Για το πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

Ολυμπιακός τιμωρία: Απόλυτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση του αγώνα Κυπέλλου με την Παναχαϊκή, καθώς όπως έγινε γνωστό η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε τους ερυθρόλευκους με πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Δεν πέρασε η προσπάθεια για αφαίρεση βαθμών από την ομάδα του Πειραιά και μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η απόφαση λήφθηκε παμψηφεί. Χρήζει επίσης ιδιαίτερης μνείας ότι η πειθαρχική επιτροπή έκρινε πως δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, κάτι που έλεγαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξ αρχής τονίσει πως η προβοκατόρικη προσπάθεια για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός δεν γίνονταν να περάσει και απέδειξαν με την υπερασπιστική τους γραμμή, αυτό που είδαν όλοι.

Ότι μια προβοκάτσια προκάλεσε την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν και χρήση δακρυγόνων στην κερκίδα που βρίσκονταν και μικρά παιδιά.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν εξαρχής τονίσει πως θα ήταν πολύ άδικο να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, όπως επιθυμούσαν πολλοί και διάφοροι και φυσικά στο μεγάλο λιμάνι είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται ικανοποιημένοι, στο άκουσμα της απόφασης.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε απόλυτα τα όσα υποστήριξαν οι ερυθρόλευκοι από την πρώτη κιόλας στιγμή, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού είχαν καταγγείλει την προβοκάτσια πριν καν τελειώσει ο αγώνας με την Παναχαϊκή.

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ λοιπόν μελετώντας όλα τα στοιχεία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού για μετατροπή των κατηγοριών. Έτσι από το άρθρο 15 4β που περιλάμβανε ακόμα και αφαίρεση βαθμών πήγε στο 15 4 α, που μπορείτε να δείτε από κάτω.

Τι λέει λοιπόν το εδάφιο α: «χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ έως εκατό χιλιάδων εδώ εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας».

Στην προκειμένη περίπτωση ο τραυματισμός έχει γίνει εκτός γηπέδου και με σχετικά έγγραφα ενώ η έκθεση του παρατηρητή μιλάει για έναν τραυματισμό που ανέφερε ο γιατρός αλλά ο ίδιος ο παρατηρητής δεν ξέρει εάν έγινε ή όχι.

Η Πειθαρχική Επιτροπή αφότου εξέτασε όλα τα στοιχεία έκανε δεκτό το σχετικό αίτημα της μετατροπής του κατηγορητηρίου και ελλείψει επαρκών στοιχείων για οτιδήποτε άλλο. Ακόμα πάντως και εάν είχε τεθεί πιθανότητα αφαίρεσης βαθμών θα έπρεπε να γίνει στο Κύπελλο, όπως έχουμε αναφέρει ήδη.

Θυμίζουμε πιο κάτω την σχετική απόφαση – ενημέρωση της Πειθαρχικής:

ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play