Διεθνή

Hotdog: Από πού πήρε την ονομασία του

Hotdog: Από πού πήρε την ονομασία του
Από προέρχεται η ονομασία του πιο διαδεδομένου fast food;

Hotdog: Το hot dog αποτελείται συνήθως από λουκάνικο Φρανκφούρτης ή χωριάτικο, σε ζεστό ψωμάκι.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται συνήθως με μουστάρδα, κέτσαπ, κρεμμύδια, μαγιονέζα, καρυκεύματα, τυρί, τσίλι, και ξινολάχανο.

Δεν υπάρχει ωστόσο κάποια ακριβής ετυμολογία βέβαια για το πως φτάσαμε σε αυτήν την ονομασία.

O μύθος λέει ότι στη Νέα Υόρκη, ο καρτουνίστας της New York Journal, Tad Morgan, παρατήρησε έναν πωλητή να πουλάει τα ζεστά λουκάνικα «dachshund» (σκυλιά που έχουν σώμα μακρύ σαν λουκάνικο) κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Ο πωλητής τότε φώναζε «get your red-hot dachshund sausages!». Ο Morgan σχεδίασε ένα καρτούν με ένα σκύλο ράτσας dachshund μέσα σε ψωμάκι με την λεζάντα να γράφει «Get your Hot Dogs».

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι το λουκάνικο, είχε έρθει στην Αμερική μια γυναίκα μετανάστης, βαυαρικής καταγωγής, σύζυγος του AntonoineFeuchtwanger, που πρότεινε να συνοδεύεται το λουκάνικο με ένα ψωμάκι, το 1880. Ήδη από το 1880 η γυναίκα αυτή και ο σύζυγός της πουλούσαν χοτντογκ στους δρόμους του Μισσούρι στην Νέα Υόρκη (St.Louis, Missouri, UnitedStates).

Ο Feuchtwanger και η γυναίκα του πουλούσαν τα λουκάνικα στην αρχή σκέτα. Για να μην καίγονται όμως τα χέρια των πελατών, τους έδιναν κάτι λευκά γάντια.

Οι πελάτες όμως δεν επέστρεφαν ποτέ τα γάντια στους πωλητές και αυτό τους προκαλούσε έλλειμμα στα έσοδά τους.

Έτσι, η γυναίκα του Feuchtwanger, πρότεινε να σερβίρεται το λουκάνικο μαζί με ψωμί, ως ένα είδος σερβιρίσματος δηλαδή. Ζήτησε βοήθεια από τον κουνιάδο της, που ήταν φούρναρης, και ο ίδιος παρασκεύασε κάποια αφράτα ψωμάκια, ακριβώς στο μέγεθος που ήταν τα λουκάνικα, που ο ίδιος ονόμασε redhots.

Η ιδέα για το όνομα προήλθε από μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου, η Τέκελ (Teckel), την οποία έφεραν μαζί τους Γερμανοί μετανάστες και παραπέμπει σε λουκάνικο ευθύνεται, ίσως γιατί έτσι ήθελαν ν’αφήσουν να εννοηθεί ότι το λουκάνικο ήταν από κρέας αμφιβόλου ποιότητας.

Και κάπως έτσι λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του το καυτό σκυλί (hot dog).

Όπως και να έχει υιοθετήθηκε αμέσως από τους κατοίκους του νησιού Κόνι (ConeyIsland) και έπειτα εξαπλώθηκε σε όλη την βόρεια Αμερική.

Πλέον αποτελεί καθημερινή απόλαυση των Αμερικάνων και πωλείται σε όλους του δρόμους της Αμερικής. Εύκολο, γρήγορο, φθηνό, νόστιμο και λιπαρό όπως και όλα τα φαγητά που αρέσουν στους Αμερικάνους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments