Ελλάδα

Γρηγορόπουλος: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Επεισόδια με μολότοφ και πετροπόλεμο (pics&vids)

Γρηγορόπουλος: Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Επεισόδια με μολότοφ και πετροπόλεμο (pics&vids)
Γρηγορόπουλος: Στις φλόγες έχουν παραδοθεί αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί.

Γρηγορόπουλος: Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά.

Η αστυνομία έστειλε τις δυο «Αύρες» πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθώντας να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Λίγο μετά τις 21:30 έγινε γνωστό, ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Μάλλον πρόκειται για ένα παιδί, το οποίο έχει παραλάβει ασθενοφόρο.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες ασθενοφόρο ζήτησε την άδεια από αστυνομικούς να περάσει μέσα από τo σημείο που γίνονται τα επεισόδια για να παραλάβει έναν τραυματία.

«Ανδρας ή γυναίκα;» ρώτησαν οι αστυνομικοί. «Παιδί είναι» είπαν οι τραυματιοφορείς.

Λίγο νωρίτερα, έγινε αναφορά και για δεύτερο τραυματία, έναν δεκαπεντάχρονο, που αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Επίσης δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι και μεταφέρθηκαν στο 401.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι αποπνικτική.

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός ανέρχεται σε τέσσερις τραυματίες, 35 προσαγωγές, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Στις φλόγες έχουν παραδοθεί αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποιούν τις πλάκες ως «πολεμοφόδια» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα είχαν παραδοθεί στις φλόγες στις οδούς Στουρνάρα και Ζωσιμάδων.

Νωρίτερα σήμερα το βράδυ, ομάδα ατόμων που είχαν ανέβει σε ταράτσα στην οδό Σπύρου Τρικούπη άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ στους αστυνομικούς από ψηλά.

Γρηγορόπουλος: Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Γρηγορόπουλος: Βίντεο αναπαράστασης της δολοφονίας του

Το βίντεο που δόθηκε από τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής της οικογένειας Γρηγορόπουλου και δημοσιεύτηκε από το Vice, «φωτίζει» τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου και έκοψαν το νήμα της ζωής του 15χρονου.

Η τρισδιάστατη αναπαράσταση, διάρκειας 9.35 λεπτών, σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες και άλλους ειδικούς.

Στηρίχθηκε στις καταθέσεις κρίσιμων μαρτύρων, καθώς και το μοναδικό ερασιτεχνικό βίντεο, το οποίο κατέγραψε από το μπαλκόνι της μια κάτοικος της περιοχής.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments