Ελλάδα

Γρηγορόπουλος: Νύχτα άγριων επεισοδίων στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες και πολλές ζημιές (pics&vid)

Γρηγορόπουλος: Νύχτα άγριων επεισοδίων στα Εξάρχεια – Τρεις τραυματίες και πολλές ζημιές (pics&vid)
Γρηγορόπουλος: Εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών.

Για ακόμα μια φορά το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, στην επέτειο των δέκα ετών από την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος.

Πρόχειρα οδοφράγματα, πέτρες, σπασμένα πεζοδρόμια, υπολείμματα μολότοφ και δακρυγόνων είναι μόνο λίγα από όσα άφησαν πίσω τους οι οχτώ ώρες των επεισοδίων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, εκατοντάδες κουκουλοφόροι έστησαν οδοφράγματα στις οδούς των Εξαρχείων και εξαπέλυσαν επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών.

Είχαν μάλιστα καταλάβει από νωρίς ταράτσες πολυκατοικιών και είχαν φροντίσει να «ξηλώσουν» πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών για «πολεμοφόδια».

Τουλάχιστον τρεις τραυματίες, 66 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 έγιναν συλλήψεις, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα είναι ο μέχρι στιγμής «απολογισμός» των επεισοδίων που σημειώθηκαν από το απόγευμα στα Εξάρχεια.

Η νύχτα των άγριων επεισοδίων – Τι έγινε

Τα επεισόδια ξέσπασαν στα Εξάρχεια λίγο μετά την δεύτερη πορεία μνήμης για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και γρήγορα οι δρόμοι της περιοχής μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης με βροχή από μολότοφ, πετροπόλεμο και χημικά.

Η αστυνομία έστειλε τις δυο «Αύρες» στα Εξάρχεια, προσπαθώντας να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Λίγο μετά τις 21:30 έγινε γνωστό, ότι ένα άτομο τραυματίσθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Aσθενοφόρο ζήτησε την άδεια από αστυνομικούς να περάσει μέσα από τo σημείο που γίνονται τα επεισόδια για να παραλάβει έναν τραυματία.

«Ανδρας ή γυναίκα;» ρώτησαν οι αστυνομικοί. «Παιδί είναι» είπαν οι τραυματιοφορείς.

Λίγο νωρίτερα, έγινε αναφορά και για δεύτερο τραυματία, έναν δεκαπεντάχρονο, που αντιμετώπισε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, ωστόσο αρνήθηκε να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Επίσης δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ο ένας στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα και ο άλλος στο πόδι και μεταφέρθηκαν στο 401.

Η ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων είναι αποπνικτική.

O απολογισμός ανέρχεται σε τρεις τραυματίες, 35 προσαγωγές, τέσσερα καμμένα οχήματα, ένα σπίτι μισοκαμμένο, χιλιάδες μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα.

Στις φλόγες παραδόθηκαν αυτοκίνητα, ενώ τα πεζοδρόμια σε πολλούς δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο έχουν ξηλωθεί.

Οι κουκουλοφόροι χρησιμοποίησαν τις πλάκες ως «πολεμοφόδια» εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα, τουλάχιστον 4 αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες στις οδούς Στουρνάρα και Ζωσιμάδων.

Νωρίτερα το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα ατόμων που είχαν ανέβει σε ταράτσα στην οδό Σπύρου Τρικούπη άρχισαν να εκτοξεύουν μολότοφ στους αστυνομικούς από ψηλά.

Γρηγορόπουλος: Ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών: Κάθε χρόνο τα ίδια

“Δυστυχώς για ακόμη μια φορά είχαμε 2 τραυματίες συναδέλφους, οι οποίοι έχουν διακομισθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Δυστυχώς ο ένας έχει συντριπτικό κάταγμα στο χέρι από ναυτική φωτοβολίδα. Τους ευχόμαστε περαστικά και κάνουμε μια ευχή. Να γίνουμε επιτέλους Κράτος πολιτισμένο, στο οποίο οι κάθε λογής μπαχαλάκηδες θα βρίσκονται στο περιθώριο”, αναφέρει η ανάρτηση στο Facebook της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments