Οικονομία
pagenews.gr / Οικονομία / Κοινωνικό μέρισμα 2018 αίτηση: Προσοχή στην «παγίδα» με το IBAN
Κοινωνικό μέρισμα 2018 αίτηση: Προσοχή στην «παγίδα» με το IBAN | Pagenews.gr
Pagenews Team

Κοινωνικό μέρισμα 2018 αίτηση: Στις 14 Δεκεμβρίου θα δοθούν στους δικαιούχους τα 710 εκατομμύρια ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα για φέτος. Κοινωνικό μέρισμα 2018 αίτηση: Οι σχετικές αιτήσεις αναμένονται να γίνουν στην ιστοσελίδα koinoikomerisma.gr όπως ακριβώς συνέβη και πέρυσι.

Χρειάζεται ωστόσο προσοχή για να μην χάσετε το μέρισμα ενώ το δικαιούστε. Χρειάζεται προσοχή το κριτήριο με τις καταθέσεις.

Αυτό που θέλει μεγάλη προσοχή είναι τα στοιχεία για τη διασταύρωση του πεδίου του ΑΦΜ στο IBAN του λογαριασμού.

Οι αιτούμενοι θα βλέπουν προειδοποιητικό μήνυμα αν τα στοιχεία δεν διασταυρώνονται.

Κοινωνικό μέρισμα 2018 αίτηση: Τι αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών

Όσοι κάνουν αίτηση πρέπει να προσέξουν, όπως τονίζει στον σχετικό οδηγό των έξι βημάτων το υπουργείο Οικονομικών, ότι:

«Σε περίπτωση που από λάθος δηλωθεί ενεργός λογαριασμός ΙΒΑΝ ο οποίος δεν ανήκει στο δικαιούχο ή συνδικαιούχο του μερίσματος (ανήκει δηλαδή σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο), ενδέχεται η πληρωμή να προχωρήσει κανονικά καθώς δεν είναι πάντοτε δυνατός ο έλεγχος του συνδυασμού του ΑΦΜ με το ΙΒΑΝ.

Σε αυτή την περίπτωση θα εισπραχθεί το κοινωνικό μέρισμα από κάποιον άλλον.

Απαιτείται επομένως μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση του πεδίου του ΙΒΑΝ».

Συγκεκριμένα, με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να εισάγετε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Θα σας ζητηθεί επίσης να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή των στοιχείων που αφορούν εσάς, την/τον σύζυγό σας και τα προστατευόμενα τέκνα σας.

Επίσης, θα πρέπει να δηλώσετε ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είστε υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα πραγματοποιηθεί πληρωμή ακόμη και αν καλύπτετε τα κριτήρια.

«Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τυχόν δηλωμένο ακατάσχετο λογαριασμό, τον λογαριασμό μισθοδοσίας ή είσπραξης σύνταξης ή επιδομάτων (ανεργίας, ΚΕΑ κτλ), εάν υπάρχει, ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την πίστωση των χρημάτων στον λογαριασμό σας.

Τα οικονομικά/περιουσιακά στοιχεία θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν είναι δυνατή.

Σας συνιστούμε να μην παραλείψετε να δηλώσετε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς στέλνονται ειδοποιήσεις σε περίπτωση προβλημάτων και αποτυχίας πληρωμής του μερίσματος στο λογαριασμό σας» τονίζεται στον οδηγό.

Ετικέτες: 
2018