Ελλάδα

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τον βίασαν στη φυλακή

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι τον βίασαν στη φυλακή
Ξυλοδαρμός 19χρονου: Θα γίνει εξέταση από ιατροδικαστή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έπεσε θύμα βιασμού.

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Ότι έπεσε θύμα βιασμού από συγκρατούμενούς του υποστηρίζει ο 19χρονος Αλβανός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να έχει πέσει θύμα βιασμού από συγκρατουμένους του στις φυλακές Αυλώνα.

Ο αλβανικής καταγωγής κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι «κάποιοι συγκρατούμενοί μου, περίπου 20 άτομα, με έβριζαν και με χτυπούσαν. Μάλιστα, άκουσα κάποιον να προτρέπει τους άλλους “βγάλτε του το παντελόνι” και στη συνέχεια λιποθύμησα», για να προσθέσει: «Όταν ξύπνησα, βρισκόμουν σε άλλο χώρο και χωρίς παντελόνι και εσώρουχα. Δεν ξέρω τι μπορεί να μου έχουν κάνει», κατέληξε ο 19χρονος.

Έπειτα από τα όσα δήλωσε, θα γίνει εξέταση από ιατροδικαστή, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως ο 19χρονος έπεσε θύμα βιασμού από τους συγκρατουμένους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί οι δύο από τους επτά που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του 19χρονου Αλβανού. Πρόκειται για έναν Ελληνα και έναν αλλοδαπό, ένας εκ των οποίων παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό.

Φύλακας σε κατάθεση του ανέφερε ότι το περιστατικό πρέπει αν συνέβη χθες μεταξύ 4:00 με 4:30 το απόγευμα κατά τη διάρκεια του προαυλισμού των κρατουμένων, όταν οι δράστες με άγνωστο τρόπο παραβίασαν την κλειδωμένη πόρτα του κελιού απομόνωσης όπου κρατούνταν ο 19χρονος, για να προβούν σε συγκεκριμένες ενέργειες.

Νωρίτερα, ένας από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στην επίθεση μίλησε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων είπε ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή και μπήκαν χωρίς να την παραβιάσουν, ενώ ο φύλακας που ήταν παρών δεν μπορούσε να κάνει το παραμικρό καθώς κρατούσαν μαχαίρια.

Σκέφτηκε τον εαυτό του και την οικογένειά του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους άγραφους νόμους της φυλακής, ο κρατούμενος είπε ότι ο 19χρονος κατηγορούμενος πήρε το ελάχιστο από αυτό που του άξιζε, λέγοντας πως «αυτός έπρεπε να κάνει παρέλαση με στριπτίζ σε όλη την πτέρυγα».

Μάλιστα, δικαιολόγησε την πράξη του και των συγκρατούμενών του λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει κάποιο έγκλημα για να βρεθούν στη φυλακή, αλλά δεν έφτασαν στο σημείο που έφτασαν εκείνος και ο 21χρονος στη Ρόδο.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό του ξυλοδαρμού του 19χρονου μέσα στις φυλακές Αυλώνα όπου μεταφέρθηκε χθες, έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, ενώ κυκλοφόρησαν και βίντεο που δείχνουν την επίθεση στον νεαρό που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

 Ξυλοδαρμός 19χρονου: Ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Έρευνα για ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες σε βάρος κρατουμένων για την επίθεση στον 19χρονο κρατούμενο που κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ ήδη ο κατηγορούμενος μετάγεται σε άλλη φυλακή.

Συγκεκριμένα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

«Ο προσωρινά κρατούμενος Α.Λ., 19 ετών, με εντολή Εισαγγελέα εισήχθη χθες στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του Υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του.

Παρ’ όλα αυτά χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο. Κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή

Το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους. Στο Κατάστημα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του Υπουργείου για τη διερεύνηση του συμβάντος ενώ με ειδική απόφαση ο κρατούμενος Α.Λ. μετάγεται σε άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος».

Ξυλοδαρμός 19χρονου: Τον μεταφέρουν σε άλλη φυλακή μετά το περιστατικό

Μεταφέρεται σε άλλη φυλακή ο 19χρονος αλβανικής καταγωγής που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Έγκλημα στη Ρόδο: Ο 19χρονος μεταφέρεται σε άλλη φυλακή μετά την επίθεση και τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε χθες από συγκρατούμενούς του.

Αν και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη κρατούταν μόνος του σε κελί στις φυλακές Αυλώνα, άγνωστο πως συγκρατούμενοι του μπήκαν στο κελί του και τον χτύπησαν.

ΕΔΕ για το περιστατικό

Στις φυλακές Αυλωνα έχει φτάσει κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για να προχωρήσει στη διερεύνηση των συνθηκών του ξυλοδαρμού του 19χρονου.

Παράλληλα έχει δoθεί εντολή για πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων και πειθαρχική έρευνα σε βάρος των κρατουμένων.

Έγκλημα στη Ρόδο: Βίντεο – ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του Αλβανού στις φυλακές Αυλώνα

Θύμα ξυλοδαρμού στις φυλακές του Αυλώνα όπου κρατείται έπεσε ο 19χρονος Αλβανός που φέρεται να δολοφόνησε την Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, υπήρξε μια διαμάχη ανάμεσα στον 19χρονο και τους συγκρατούμενούς του.

Όλα ξεκίνησαν με λεκτική ένταση και κατέληξαν σε ξυλοδαρμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας αποφασίστηκε να προφυλακιστούν την περασμένη Παρασκευή.

Ο 19χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στις φυλακές Αυλώνα (όπου σημειώθηκε το συμβάν), ενώ ο 21χρονος Ροδίτης στις φυλακές Γρεβενών.

Να σημειωθεί ότι ουσιαστικά ο ένας κατηγορούμενος ρίχνει το βάρος της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στον άλλον.

Η πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, μετέδωσε ένα βίντεο από το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Δείτε το:

Μετά τον ξυλοδαρμό ο 19χρονος Αλβανός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εκεί έγιναν εξετάσεις και περιποιήθηκαν τα τραύματα του.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από τη διοικήτρια του νοσοκομείου, ο 19χρονος έφερε χτυπήματα και στο σώμα και στο πρόσωπο, έκανε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και επέστρεψε στις φυλακές Αυλώνα.

Κούγιας: Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου

«Αυτές οι εικόνες δεν τιμούν το κράτος Δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της οικογένειας της 21χρονης, κ. Κούγιας, αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό του 19χρονου κατηγορούμενου.

«Η κοινωνία της φυλακής είναι μια ιδιαίτερη κοινωνία.

Εκεί υπάρχουν οι πραγματικά διεστραμμένες προσωπικότητες που έχουν ταυτιστεί με την παραβατικότητα και μπορεί να επαναλάβουν την παραβατικότητα όταν βγουν, αλλά είναι τα παιδιά που χρησιμοποιούν τον χρόνο της φυλακής για να γίνουν καλύτεροι.

Ειδικά στις φυλακές Αυλώνα τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και επιμορφώνονται», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments