Η συνταγή της ημέρας: Σεκέρ παρέ
Η συνταγή της ημέρας: Σεκέρ παρέ.
Τα σεκέρ παρέ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι λαχταριστά σιροπιαστά μπισκότα.
Σεκέρ παρέ: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 75γρ. (3 κ.σ. γεμάτες) άχνη ζάχαρη
- 250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 1 αυγό
- 1 κρόκος αυγού
- 35- 40 αμύγδαλα ωμά και ασπρισμένα
για το σιρόπι
- 1 λίτρο νερό
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
- Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 2-3 ώρες) και προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά και την βανίλια.
- Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (σχεδόν όσο ένα μικρό βερίκοκο), πατάμε με το χέρι από πάνω και στο κέντρο βάζουμε ένα αμύγδαλο.
- Απλώνουμε σε ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200οC στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
- Όπως βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα σεκέρ παρέ τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Αφού μαλακώσουν και έχουν σιροπιαστεί (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα δεν τα αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι) τα βγάζουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα.
- Διατηρούνται 8-10 μέρες εκτός ψυγείου.
Πηγή: cooklos.gr
Το σχόλιο σας