Γεύση

Η συνταγή της ημέρας: Σεκέρ παρέ

Η συνταγή της ημέρας: Σεκέρ παρέ
Λαχταριστή η συνταγή της ημέρας. Ετοιμάζουμε σιροπιαστά σεκέρ παρέ.

Η συνταγή της ημέρας: Σεκέρ παρέ.

Τα σεκέρ παρέ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι λαχταριστά σιροπιαστά μπισκότα.

Σεκέρ παρέ: Δείτε τα υλικά και τη διαδικασία για τη συνταγή της ημέρας

Υλικά συνταγής

για τη ζύμη

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 75γρ. (3 κ.σ. γεμάτες) άχνη ζάχαρη
  • 250γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγού
  • 35- 40 αμύγδαλα ωμά και ασπρισμένα

για το σιρόπι

  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (ο χυμός του)

Διαδικασία συνταγής

  • Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.
  • Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (αφού πρώτα το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου 2-3 ώρες) και προσθέτουμε την άχνη, τα αυγά και την βανίλια.
  • Ανακατεύουμε με το χέρι τα υλικά.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το μπέικιν. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια (σχεδόν όσο ένα μικρό βερίκοκο), πατάμε με το χέρι από πάνω και στο κέντρο βάζουμε ένα αμύγδαλο.
  • Απλώνουμε σε ταψί (δεν χρειάζεται λάδωμα το ταψί) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο-200οC στον αέρα για περίπου 20-30 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).
  • Όπως βγάζουμε ζεστά από το φούρνο τα σεκέρ παρέ τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
  • Αφού μαλακώσουν και έχουν σιροπιαστεί (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα δεν τα αφήνουμε να πιουν όλο το σιρόπι) τα βγάζουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμα.
  • Διατηρούνται 8-10 μέρες εκτός ψυγείου.

Πηγή: cooklos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments