Ελλάδα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Φροντιστές σκότωσαν δύο ιαγουάρους

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Φροντιστές σκότωσαν δύο ιαγουάρους
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο για το περιστατικό.

Με την αιτιολογία ότι διαπιστώθηκε «έξοδος ζώων του Πάρκου από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξής τους» φροντιστές από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, δύο ιαγουάρους.

Έτσι, χωρίς να διευκρινίζεται το πώς έφυγαν τα ζώα από τα κλουβιά τους το Πάρκο έβγαλε μια ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει ότι το πρωτόκολλο επιβάλλει να «εξουδετερώνονται» τα ζώα, όπως «προβλέπεται από τις διαδικασίες».

Σημειώνεται ότι οι ιαγουάροι είναι είδος υπό προστασία.

Δείτε την ανακοίνωση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου:

«Αντίο Jenny και Spotty

Σήμερα το μεσημέρι περί την ώρα 14:00 οι φροντιστές διαπίστωσαν έξοδο ζώων του Πάρκου μας από τον ελεγχόμενο χώρο φύλαξης τους.

Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο ασφαλείας που προβλέπεται για τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, απομονώθηκε ο χώρος και τα εν λόγω ζώα εξουδετερώθηκαν όπως προβλέπεται από τις διαδικασίες, από τους φροντιστές του Πάρκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αυτής, που ολοκληρώθηκε σε περίπου πέντε λεπτά, δεν κινδύνεψε κανένα μέλος του προσωπικού ή των επισκεπτών που βρίσκονταν στο Πάρκο. Δυστυχώς, οι δύο μας ιαγουάροι, η Jenny και ο Spotty, δεν είναι πια μαζί μας, καθότι για τέτοιου είδους ζώα δεν προβλέπεται η τακτική της αναισθησίας.

Είναι μια πολύ θλιβερή ημέρα για όλη την οικογένεια του Πάρκου.»

Οι ιαγουάροι είναι είδος υπό προστασία.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments