Καιρός

Πρόγνωση καιρού – Καλλιάνος: Χριστούγεννα με καλοκαιρία, Πρωτοχρονιά με κρύο

Πρόγνωση καιρού – Καλλιάνος: Χριστούγεννα με καλοκαιρία, Πρωτοχρονιά με κρύο
Η πρόγνωση του καιρού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά από το μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο.

Πρόγνωση καιρούΚαλλιάνος: Εξασθενούν οι δυνατές βροχοπτώσεις από απόψε κι αύριο, Τετάρτη (19/12) ο καιρός θα καλυτερεύσει και μέχρι τις ημέρες των Χριστουγέννων δεν αναμένονται ακραία φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, τις ημέρες των Χριστουγέννων αναμένονται αυξημένες θερμοκρασίες, που θα κυμανθούν μεταξύ 15-17 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν αναμένονται και ισχυρές βροχοπτώσεις, παρά μόνο κάποιες πρόσκαιρες.

Όμως, μετά τις 27 του μήνα και μπαίνοντας στο 2019, αναμένεται «βουτιά» του υδραργύρου.

Για σήμερα, Τρίτη (18/12/18) αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επόμενες ώρες, που θα μεταφερθούν στα κεντρικά και στα νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος με βροχές, ενώ από το μεσημέρι κι έπειτα κατά μήκος της κορυφογραμμής της Πίνδου, ο καιρός θα βελτιώνεται σημαντικά.

Η πρόγνωση από το Γιάννη Καλλιάνο:

Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παραμένει άστατος στην ανατολική χώρα και στα νησιά του Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν απόψε στα ορεινά, ενώ οι θα πνέουν παντού βοριάδες εντάσεως 6-7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα έχει και ριπές 8-9 μποφόρ.

Στην Αττική θα παραμένουν οι βροχές στα βόρεια κι ανατολικά του νομού κυρίως, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν σε εντάσεις 7-8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη, θα χιονίζει πάνω από τα 150-200 μέτρα υψόμετρο και σε περιοχές του Χορτιάτη, στα ανατολικά και στην Χαλκιδική πάνω από τα 750 μέτρα. Στην πόλη δύσκολα θα χιονίσει, όμως δεν αποκλείεται να εμφανιστούν και κάποιες νιφάδες.

Η θερμοκρασία θα είναι αρκετά χαμηλή και δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 6-7 μποφόρ.

Από αύριο, Τετάρτη (19/12/18) αναμένεται ύφεση των φαινομένων.

Όλες οι νεότερες εξελίξεις για τον καιρό στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr, εδώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments