Πολιτική

Προϋπολογισμός 2019: Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους – Το βράδυ η ψηφοφορία

Προϋπολογισμός 2019: Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταυρώνουν τα ξίφη τους – Το βράδυ η ψηφοφορία
Προϋπολογισμός 2019: Με κόντρα Τσίπρα - Μητσοτάκη η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2019.

Προϋπολογισμός 2019: Η «μάχη» ΤσίπραΜητσοτάκη στην Βουλή αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τους δύο αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το βλέμμα στις εκλογές που πλησιάζουν.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται να επιχειρήσει να αναδείξει τα επιτεύγματα της κυβέρνησης σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας, παράλληλα ότι η κυβέρνησή του κατάφερε να φέρει τον πρώτο μη μνημονιακό προϋπολογισμό μετά από οκτώ χρόνια σκληρής λιτότητας.

Εκτός αυτού, σύμφωνα με πληροφορίες θα τονίσει τόσο τα πρώτα θετικά μέτρα της κυβέρνησης όσο και το πεδίο που ανοίγεται το επόμενο διάστημα και θα επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας την ότι επιθυμεί να επαναφέρει τη χώρα σε «πολιτικές ΔΝΤ».

Από πλευράς κυβέρνησης ετοιμάζονται για μεγάλη σύγκρουση με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και για αυτό τον λόγο θα υπενθυμίσουν σε όλους τους τόνους τις καταστροφολογικές, όπως λένε, αναφορές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κατηγορήσει εκ νέου τον πρόεδρος της ΝΔ για  ακροδεξιά ρητορική. Η πόλωση αναμένεται να γίνει μεγαλύτερη μετά και την βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ.

Το Μαξίμου περιμένει 154 θετικές ψήφους κατά την ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2019, κάτι όπως λένε θα αναδείξει πως η κυβέρνηση έχει σφυγμό μπαίνοντας στην τελική ευθεία προς τις πολλαπλές κάλπες τους επόμενους μήνες.

Με βάση τα μεγέθη του νέου προϋπολογισμού, για το 2018 προβλέπεται:

  • ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης 2,5% του ΑΕΠ,
  • η ανεργία να μειωθεί περαιτέρω στο 18,4%,
  • το δημόσιο χρέος να διαμορφωθεί στο 179,8% του ΑΕΠ (332 δισ. ευρώ) και
  • το πρωτογενές πλεόνασμα να ανέλθει στο 3,82% του ΑΕΠ.

Στο στρατόπεδο του Μητσοτάκη

Απεναντίας, στην Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή και την επίθεση στον ΣΚΑΪ, αναμένεται να επαναλάβει τις θέσεις του κόμματος για την ασφάλεια και να κατηγορήσει την κυβέρνηση για γενικευμένη ανοχή στην ανομία και στοχοποίηση όσων εκφράζουν αντίθετη άποψη.

Εκτός αυτού θα επαναλάβει ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών προκειμένου να εξασφαλίσει τη μη περικοπή των συντάξεων.

Καταληκτικά, μεγάλο μέρος της δικής του τοποθέτησης αναμένεται να αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με έντονες αναφορές στο κομμάτι της ανάπτυξης αλλά και της επιχειρηματικότητας των νέων.

Δείτε LIVE:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments