Πολιτική

Καμμένος για Τουρκία: “Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε”

Καμμένος για Τουρκία: “Ένα χιλιοστό κίνησης αν κάνουν, θα τους τσακίσουμε”
Καμμένος για Τουρκία: Ο υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τσακίσουν τους αντιπάλους τους.

Καμμένος για Τουρκία: Νέο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από το Τάγμα Εθνοφυλακής στην Λέρο ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε επιθετική κίνηση οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα τσακίσουν τους αντιπάλους τους.

Ο υπ. Αμυνας μιλώντας στους στους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες που υπηρετούν στο 588 Τάγμα Εθνοφυλακής στη Λέρο, τόνισε: «Ενα χιλιοστό κίνησης αν κάνουνε, θα τους τσακίσουμε, θα τους συντρίψουμε.

Εμείς θέλουμε την ειρήνη, θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά και αγαπημένοι, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό».

Σχολιάζοντας τις υπερπτήσεις και τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου των τελευταίων ωρών ο κ. Καμμένος – ο οποίος νωρίτερα είχε κάνει λόγο για «ψευτοτσαμπουκάδες» τόνισε: «Να ξέρουνε πολύ καλά όλοι αυτοί οι οποίοι προκαλούν ότι καλό θα ήταν γι αυτούς να παραμείνουν μόνο στις λεκτικές προκλήσεις».

Ο Πάνος Καμμένος σχολίασε μάλιστα και την οικονομική κρίση που την χαρακτήρισε «στημένη» από τους δανειστές για να υποκλέψουν τον θαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας.

«Η κρίση που δημιουργήθηκε και δημιούργησαν οι δανειστές είχε σκοπό ακριβώς να κατασχέσει τον υποθαλάσσιο πλούτο μας» ήταν τα λόγια του Πάνου Καμμένου. «Μας χτυπήσανε και μας παλέψανε για να δώσουμε εγγύηση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο της Ελλάδας. Δεν ξεκίνησε η κρίση τυχαία, μας βάλανε στόχο για να παραδώσουμε τον πλούτο μας», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Κύμα υπερπτήσεων και παραβιάσεων – Στο στόχαστρο Καστελόριζο και Οινούσσες

Οι Τούρκοι δεν βάζουν μυαλό και επιμένουν στις προκλήσεις, αφού προχώρησαν σε νέες υπερπτήσεις αυτή τη φορά πάνω από τις Οινούσες και τη νήσο Παναγιά.

Αναλυτικότερα, σχηματισμός δύο Tουρκικών F-16, μπήκε στις 10:43 στο FIR ΑΘΗΝΑΣ και έκανε υπερπτήσεις στις 10:43, 10:48 και 10:59 πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 8 χλμ.

Οι πιλότοι όμως της Τουρκικής Αεροπορίας δεν σταμάτησαν εκεί αφού στις 10:51 ένα F-16 πέταξε πάνω από τις Oινούσες στα 8 χλμ υψος και ένα F-16 πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 8 χλμ ύψος.

Τα τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR AΘHNΩN στις 11:00, αλλά ξαναμπήκαν στις 11:25 όπου πέταξαν πάνω από τη Μεγίστη στα 8 χλμ. ύψος και στις 11:31 πάνω από τη Μεγίστη και τη Νήσο Ρω, σε ύψος 10 χλμ. Βγήκαν από το FIR Αθηνών στις 11:32.

Με το… καλημέρα άρχισαν οι προκλήσεις στο Καστελόριζο

Σήμερα το πρωί (20/12) δύο τουρκικά μαχητικά F-16 μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια πάνω από το Καστελόριζο και αποχώρησαν από το FIR Αθηνών στις 8:44.

H υπερπτήση έγινε μόλις λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την ακριτική Μεγίστη, όπου διανυκτέρευσε, και τα τουρκικά αεροσκάφη πέταξαν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος, μόλις 1 χλμ. από το έδαφος.

Τσίπρας για τις τουρκικές προκλήσεις: Σεβαστείτε το διεθνές δίκαιο

Ο πρωθυπουργός από το Ισραήλ όπου βρίσκεται για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ απάντησε στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας -μεταξύ άλλων- ανέφερε στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη λήξη της της Συνόδου:

«Υπογραμμίσαμε την ανάγκη να υπάρξει σεβασμός του διεθνούς δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Με σεβασμό ειδικά στο δικαίωμα της Κύπρου να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στην ΑΟΖ της».

Ο κ. Τσίπρας, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ τονίζοντας ότι στόχος είναι να εδραιωθεί η ειρήνη, η ευημερία, η συνεργασία και συνανάπτυξη στην περιοχή.

Είπε επίσης, ότι το γεγονός ότι διεξάγεται η 5η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, «σηματοδοτεί πως έχουμε θεσπίσει έναν θεσμό ουσιαστικής συνεργασίας, στρατηγικού χαρακτήρα».

Αναφορικά με τον αγωγό EastMed, τόνισε πως θα προσφέρει σταθερότητα στην περιοχή και θα διασφαλίσει τη ροή ενεργειακών πηγών της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι συζήτησε με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπένιαμιν Νετανιάχου για τη δημιουργία τεχνολογικού πάρκου καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, «που θα δώσει την ευκαιρία για συνέργειες ισραηλινών νεοφυών επιχειρήσεων με ελληνικές, αλλά και για επιχειρήσεις από τα Βαλκάνια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments