Διεθνή

Αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό με το drone

Αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο: Δύο συλλήψεις για το περιστατικό με το drone
Αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο: Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drones.

Αεροδρόμιο Γκάτγουικ στο Λονδίνο: Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Θυμίζουμε ότι το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο αποπροσγειώσεων το βράδυ της Παρασκευής μετά από αναφορές ότι εθεάθη ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας  τα drones επέστρεψαν στο Gatwick, καθηλώνοντας τα αεροσκάφη στο έδαφος, λίγες ώρες μετά την επανέναρξη της λειτουργίας του αεροδρομίου, μετά τη χθεσινή αναστάτωση για χιλιάδες ταξιδιώτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στις βρετανικές εγκαταστάσεις.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκαν όλες οι βραδινές πτήσεις για λόγους ασφαλείας, ενώ ξεκίνησε εκ νέου η επιχείρηση για τον εντοπισμό του ή των ατόμων που πετούν τα drones, προκαλώντας το απόλυτο χάος στο αεροδρόμιο του Λονδίνου.

Η εντολή να κλείσει εκ νέου το αεροδρόμιο δόθηκε στις 5:10 το απόγευμα της Παρασκευής από την αστυνομία, όταν υπήρξαν αναφορές για χειριστές drones στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης του Gatwick.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι δυνάμεις ασφαλείας θέλησαν με ειδικά όργανα να παρακολουθήσουν τον ή τους υπόπτους.

Θυμίζουμε, ότι το αεροδρόμιο έκλεισε και  το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας εικόνες χάους και τον εκνευρισμό των επιβατών που έβλεπαν τις πτήσεις να ακυρώνονται η μία μετά την άλλη.

Για την ιστορία, για σήμερα (21/12) ήταν προγραμματισμένες 700 αναχωρήσεις αεροπλάνων, όμως, ο νέος συναγερμός αλλάζει και πάλι τα δεδομένα

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments