Υγεία

Ζεστός καφές: Απαγορευτικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα

Ζεστός καφές: Απαγορευτικός για τις κρύες μέρες του χειμώνα
Γιατί δεν πρέπει να πίνεις ποτέ ζεστό καφέ όταν έχει πολύ κρύο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ τις κρύες μέρες του χειμώνα μπορεί να φαντάζει ως μια ιδανική λύση για να ζεσταθούμε, όμως αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι πιο ζεστός από το περιβάλλον και έτσι εκπέμπει θερμότητα.

Όταν κάνει κρύο, όμως, το σώμα σας αντιδρά με ρίγη, εκπέμποντας περισσότερη θερμότητα προς το περιβάλλον.

Το να πιείτε μια μεγάλη καυτή κούπα καφέ κατά τη διάρκεια μιας κρύας μέρας πιθανότατα θα σας προκαλέσει περισσότερα ούρα επειδή η καφεΐνη είναι διουρητική.

Και αυτός είναι ένας «άλλος τρόπος να απωλέσετε θερμότητα επειδή τα ούρα είναι πολύ θερμότερα από το περιβάλλον», λέει ο Alan Hedge, διευθυντής εργαστηριακών ερευνών στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Ακόμα και η λύση του ποτού δεν θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε.

Και αυτό γιατί είναι επίσης διουρητικό και για αυτό ορισμένου που πίνουν πολύ ποτό ενώ οι θερμοκρασίες κατρακυλούν κάτω από το μηδέν, καταλήγουν με υποθερμία.

Τότε τι μπορεί να πιει κανείς για να ζεσταθεί; Ο Alan Hedge βρίσκει την απάντηση στη Μογγολία, όπου για να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος πίνουν ένα ποτό που περιέχει βούτυρο.

Με άλλα λόγια μπορείτε να πιείτε κάτι ζεστό που ταυτόχρονα έχει και φουλ θερμίδες, όπως μια ζεστή σοκολάτα, ή έναν υπέροχο λάτε ντεκαφεϊνέ. Ενα ρόφημα από 37 έως 46 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments