Ελλάδα

Καιρός: Πώς θα κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Καιρός: Πώς θα κρατήσετε το σπίτι σας ζεστό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας
Καιρός: Συνήθως τα σπίτια που δεν είναι πολύ καλά μονωμένα έχουν την τάση να χάνουν μεγάλες ποσότητες ζέστης και να παγώνουν πολύ πιο γρήγορα

Καθώς ο καιρός δείχνει να επιδεινώνεται ώρα με την ώρα, ορισμένα tips για να κρατήσετε το σπίτι σας λίγο πιο ζεστό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας θα ήταν ιδιαιτέρως βοηθητικά.

Συνήθως τα σπίτια που δεν είναι πολύ καλά μονωμένα έχουν την τάση να χάνουν μεγάλες ποσότητες ζέστης και να παγώνουν πολύ πιο γρήγορα από ότι θα περίμενε κανείς.

Κλείνετε τις πόρτες

Το πρώτο tip είναι να κλείσετε τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε οι κλειστές πόρτες εμποδίζουν τον κρύο αέρα να κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σπίτι και κρατάμε τη θερμοκρασία και τη θερμότητα από τα καλοριφέρ στα δωμάτια που χρησιμοποιείτε.

Τοποθετήστε περισσότερα χαλιά

Τα χαλιά εκτός από το ότι ομορφαίνουν το χώρο σας εμποδίζουν τον κρύο αέρα να ανεβαίνει από το πάτωμα του δωματίου αν το δάπεδο δεν είναι μονωμένο μπορεί μάλιστα να έχετε μέχρι και 10% απώλεια της θερμότητας.

Αν έχετε ανεμιστήρες οροφής αλλάξτε τη φορά της κίνησης τους

Η φορά με τη και οι ανεμιστήρες οροφής θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την εποχή αν θέλουμε να τους χρησιμοποιούμε και το χειμώνα.

Πιο αναλυτικά αν τους βάλετε να κινούνται με τη φορά του ρολογιού σε χαμηλή ταχύτητα όταν πέφτει η θερμοκρασία θα σας στέλνουν το θερμό αέρα προς τα κάτω.

Ντυθείτε καλά

Επίσης ένα πολύ βασικό tip είναι να θυμόμαστε να είμαστε ντυμένοι ανάλογα με τη θερμοκρασία καθώς έτσι μονώνουμε πρώτα από όλα το σώμα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments