Πολιτική

Τσίπρας σε Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την εδαφική μας ακεραιότητα (vid)

Τσίπρας σε Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την εδαφική μας ακεραιότητα (vid)
Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

Θα υπερασπιστούμε την ειρήνη και την εδαφική μας ακεραιότητα ως την τελευταία ρανίδα του αίματός μας, ανέφερε από τη Σαμοθράκη ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, απευθύνθηκε προς τους σκεπτόμενους, όπως ανέφερε ανθρώπους, και στις δυο πλευρές του Αιγαίου, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί έχουν γνώση της ιστορίας τους που είχε και περιόδους ειρήνης αλλά και περιόδους εντάσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της και πως είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την ειρήνη και την εδαφική της ακεραιότητα.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε που στο ακριτικό νησί για να παραστεί στην τέλεση του αγιασμού των υδάτων ανέφερε ακόμη: «Η ανακήρυξή μου σε επίτιμο δημότη Σαμοθράκης δεν είναι μια τυπική, αλλά μια πάρα πολύ ουσιαστική, διότι γίνεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου οι κάτοικοί της 365 μέρες το χρόνο υπερασπίζονται Θερμοπύλες και ταυτόχρονα δίνουν την καθημερινή μάχη της επιβίωσης».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Το 2019 είναι για την Ελλάδα ένα έτος ορόσημο. Η αφετηρία της μεγάλης ανάκαμψης. Μιας χώρας που για σχεδόν μια δεκαετία βίωσε τις ανυπολόγιστες συνέπειες μιας πρωτοφανούς κρίσης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments