Πολιτική

Συνέντευξη Τσίπρα: Το “γάντι” πλέον στον Καμμένο – Το δίλημμα που του έθεσε ο πρωθυπουργός

Συνέντευξη Τσίπρα: Το “γάντι” πλέον στον Καμμένο – Το δίλημμα που του έθεσε ο πρωθυπουργός
Κατά την συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Έλλη Στάη και στο OPEN TV, ουσιαστικά πίεσε τον Πάνο Καμμένο θέτοντας του ένα μεγάλο δίλημμα.

Συνέντευξη με αρκετό ενδιαφέρον και αποκαλύψεις, έδωσε χθες (9/1/19) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN TV και την Έλλη Στάη.

Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ένα “σκληρό πόκερ” που αναμένεται να δούμε από εδώ και πέρα, κάνοντας συνεχείς και ειδικές αναφορές στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης, Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ένα μεγάλο δίλημμα, ρίχνοντας το… γάντι στον κυβερνητικό του εταίρο. Ποιο είναι αυτό; Ή ο Πάνος Καμμένος θα συνεχίσει να παρέχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ή θα είναι εκείνος ο οποίος θα εξυπηρετήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο σχέδιό του.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να πει ξεκάθαρα ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.

«Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του από την Κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη του στην Κυβέρνηση, θα πάω σε ψήφο εμπιστοσύνης πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξή του.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός, “χτύπησε” τον Πάνο Καμμένο με δεδομένο ότι ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ είναι πλήρως αποδυναμωμένος. «Έχω μάθει στην πολιτική ότι κανείς δεν αρέσκεται από μόνος του να αναλαμβάνει ευθύνες», είπε.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις διεξόδους που θα δώσει στον Πάνο Καμμένο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σχήματα συνεργασίας υπάρχουν πολλά. Στην Ευρώπη υπάρχουν σχήματα συνεργασίας που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση τα μέλη και οι βουλευτές των κομμάτων αυτών – όπως για παράδειγμα στην Ισπανία με τους Podemos – ή υπάρχουν συνεργασίες που δεν μετέχουν οι αρχηγοί των κομμάτων αλλά οι βουλευτές όπως στο παρελθόν είχε γίνει στην Ελλάδα με την ΔΗΜΑΡ όπου μετείχαν στην κυβέρνηση στελέχη της αλλά όχι ο Φώτης Κουβέλης».

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πλέον πως τα πολιτικά πράγματα της χώρας “βράζουν” στην κυριολεξία και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να δούμε σημαντικές εξελίξεις για το εάν θα οδηγηθούμε πρόωρα στις κάλπες ή οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, όπως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως βασικό του στόχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments