Υγεία

Λόξιγκας: Πως να απαλλαγείτε στο λεπτό

Λόξιγκας: Πως να απαλλαγείτε στο λεπτό
Λόξιγκας: Tips για να τον σταματήσετε.

Λόξιγκας: Σαν λόξιγκας με απλά λόγια μπορεί να οριστεί η ανακλαστική κίνηση που προκαλείται από ανεξέλεγκτες συσπάσεις του διαφράγματος, με μικρές εισπνοές αέρα και έχει ως αποτέλεσμα χαρακτηριστικό ήχο.

Η διάρκεια του λόξιγκα είναι από 5 – 15 λεπτά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις διαρκεί πολύ περισσότερο και είναι ενοχλητικός.

Η επιστήμη λέει ότι ο τρόπος για να διακόψουμε τον κύκλο του λόξιγκα, είναι η υπερδιέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου ή η παρέμβαση στην αναπνοή για να αυξήσουμε την ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα.

Δείτε ποιοι είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το λόξιγκα:

  • Πιείτε ένα ποτήρι παγωμένο νερό γρήγορα κρατώντας την αναπνοή σας.
  • Κρατήστε την αναπνοή σας όσο περισσότερο μπορείτε, για να αναγκάσετε το σώμα να αποβάλλει το περίσσιο διοξείδιο του άνθρακα από το αίμα. Αν το παρακάνετε ωστόσο και νιώσετε ζάλη, σταματήστε επιτόπου.
  • Εκπνεύστε και στη συνέχεια εισπνεύστε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα. Αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα και θα μεταφραστεί από τον εγκέφαλο ως σημάδι πνιγμού, κάνοντάς τον ενστικτωδώς να πάρει βαθύτερες αναπνοές. Αυτές οι αναπνοές θα σταματήσουν τους σπασμούς του διαφράγματος.
  • Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει!
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments