Ελλάδα

Κηδεία Σιούφα: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας (pics)

Κηδεία Σιούφα: Πλήθος κόσμου αποχαιρέτισε τον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας (pics)
Κηδεία Σιούφα: Στον Ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτη βρέθηκαν πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, για να αποχαιρετήσουν τον πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Κηδεία Σιούφα: Ο Δημήτρης Σιούφας, βουλευτής, υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής, απεβίωσε στις 11 Ιανουαρίου, σε ηλικία 75 ετών.

Στον Ιερό ναό Διονυσίου Αεροπαγίτη βρέθηκαν πολιτικοί αλλά και απλοί πολίτες, για να τον αποχαιρετήσουν.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, που εκφώνησε και τον επικήδειο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Πέτρος Μολυβιάτης, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η Τασία Χριστοδουλοπούλου, καθώς και στελέχη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η οικογένεια του Δημήτρη Σιούφα έκανε παράκληση αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές σε ευαγή ιδρύματα και σκοπούς, ενώ επιθυμία της οικογένειας ήταν να μην τελεστεί η κηδεία του δημοσία δαπάνη.

Παυλόπουλος: Αποχαιρετούμε τον Δημήτρη Σιούφα ως Άνθρωπο, Ευπατρίδη Πολιτικό και Φίλο

Με αίσθημα οδύνης αποχαιρέτησε τον Δημήτρη Σιούφα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Τον χαρακτήρισε «πραγματικό Άνθρωπο, ως Ευπατρίδη Πολιτικό και ως ειλικρινή Φίλο».

«Με ταπεινή καταγωγή, γόνος μίας φτωχής και έντιμης Οικογένειας που έκλεινε μέσα της, ως «πολύτιμο λίθο», την Ελλάδα, έζησε τα πρώτα του χρόνια στον Ελληνόπυργο της Καρδίτσας. Σπούδασε, εργάσθηκε, πολιτεύθηκε, ανήλθε στα ύψιστα αξιώματα, αλλά ούτε έχασε την Ανθρωπιά του ούτε ξέχασε. Τήρησε στο ακέραιο τις αρχές του, και πριν απ’ όλα υπερασπίσθηκε, με κάθε μέσο, την Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, έμεινε πάντα Άνθρωπος. Δηλαδή πιστός θιασώτης του Ανθρωπισμού, της Αλληλεγγύης, της Δικαιοσύνης, ιδίως δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Εικόνες από το “τελευταίο αντίο” στον πρώην πρόεδρο της Βουλής

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments