Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι

Πρόγνωση καιρού: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι
Πρόγνωση καιρού: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ με βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους από αύριο Τετάρτη (23/1).

Πρόγνωση καιρού: Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει από αύριο (23/1/19) ο καιρός από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που η έντασή τους θα φτάνει τα 8 μποφόρ.

  • Αναλυτικότερα τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός για την Τετάρτη (23/1/19)

Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, απο τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Στη δυτική Ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός για την Πέμπτη (24/1/19)

Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Εκ νέου απο τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός την Παρασκευή (25/1/19)

Αρχικά η δυτική Ελλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χώρα. Την Τετάρτη (23/01/2019) και την Παρασκευή (25/01/2019) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Συναγερμός και από τον Σάκη Αρναούτογλου

«Παρέλαση» από βαρομετρικά χαμηλά που θα δίνουν βροχές μεγάλης διάρκειας που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν και προβλήματα, αναφέρει ο προγνώστης καιρού, Σάκης Αρναούτογλου κατά την παρουσίαση του δελτίου του καιρού στην ΕΡΤ.

Θυμίζουμε, ότι ο Σάκης Αρναούτογλου και χθες (21/1/19) είχε προειδοποιήσει μέσω ανάρτησής του στο Facebook και έντονα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να δημιουργήσουν πλημμύρες.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Προσοχή το επόμενο τετραήμερο! Ο κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών κατά τόπους είναι μεγάλος!

Καλημέρα φίλες και φίλοι!

Προσοχή θέλει γενικά το ερχόμενο τετραήμερο στις περισσότερες περιοχές της χώρας καθώς η χώρα μας δείχνει να εισέρχεται σε μια τροχιά καθημερινών, και σε τοπικό επίπεδο, δυνητικά ισχυρών και πιθανώς πλημμυρογόνων βροχοπτώσεων. (κάντε κλικ για μεγέθυνση στον χρωματικό προγνωστικό χάρτη)!

Τοπικές πλημμύρες, αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών, αλλά και κατολισθήσεις είναι συνήθως τα αποτελέσματα από τέτοιου είδους εμμονικές καιρικές καταστάσεις, όποτε κατά την ταπεινή μου γνώμη καλό θα είναι να υπάρχει κάποια επαγρύπνηση και λήψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης, ειδικά στις περιοχές όπου αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει και παράταση των έντονων καιρικών φαινομένων και μετά το πέρας του ερχόμενου τετραήμερου.

Σε κάθε περίπτωση η ακριβής θέση των διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών της εβδομάδας που διανύουμε θα καθορίσει την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινόμενων».

  • Η ανάρτησή του:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments