Ελλάδα

Ξύλινη γλώσσα: Η μέθοδος που κάνει τους πολιτικούς να μιλάνε για ώρες χωρίς να λένε τίποτα – Δείτε το φοβερό παράδειγμα (pic)

Ξύλινη γλώσσα: Η μέθοδος που κάνει τους πολιτικούς να μιλάνε για ώρες χωρίς να λένε τίποτα – Δείτε το φοβερό παράδειγμα (pic)
H ξύλινη γλώσσα που χρησιμοποιούν χωρίς να λένε τίποτα.

Ξύλινη γλώσσα ονομάζεται ένας τρόπος έκφρασης βασισμένος σε κωδικοποιημένες και τυποποιημένες εκφράσεις, κοινοτοπιών, κυρίως αναφερόμενος σχετικά με τη γλώσσα των πολιτικών.

Αυτός είναι ο ορισμός για την “ξύλινη γλώσσα”.

Συνήθως συνδέεται με τους πολιτικούς αλλά και γενικά με κάθε λογής “ρήτορες”, που εκφράζουν τις απόψεις και τα πιστεύω τους χρησιμοποιώντας ευφάνταστες εκφράσεις η οποίες ωστόσο μπορεί να εντυπωσιάσουν τον ακροατή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν βγαίνει πάντα κάποιο συγκεκριμένο νόημα, ενώ πολλές φορές επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα αλλά με διαφορετικές εκφράσεις.

Συνοψίζοντας δηλαδή, σε πολλές περιπτώσεις ο καλός ρήτορας δεν είναι απαραίτητα και κατανοητός. Ειδικά όταν μιλάμε για πολιτικούς, το “τα πολλά λόγια είναι φτώχια” δεν λειτουργεί στην περίπτωσή τους.

Μάλλον επικρατεί η νοοτροπία, “όσο περισσότερα λες τόσο καλύτερος φαίνεσαι ως πολιτικός”.

Αλλά ας μην εστιάσουμε μόνο στην πολιτική – όσο κι αν εκεί συμβαίνει περισσότερο – και ας το γενικεύσουμε, καθώς οι “ρήτορες” είναι πολλοί και σε πολλά επαγγέλματα.

Έτσι, αν κάποιος ενδιαφέρεται να γίνει καλός ρήτορας και ας μην είναι κατανοητός, αφού “η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται…” υπάρχει τρόπος.

Ποιος είναι αυτός;

Το εγχειρίδιο της παρακάτω εικόνας, το οποίο πραγματικά αποτελεί ένα φοβερό παράδειγμα όλων των παραπάνω και βοηθάει να γίνει κανείς άσος της… αοριστολογίας!

Αρκεί να διαλέξει οποιαδήποτε φράση από κάθε στήλη και θα βγει πρόταση.

Νόημα ενδεχομένως να μην βγει αλλά μεγάλος λόγος και ευφάνταστες εκφράσεις θα ακουστούν. Μάλιστα ενδέχεται και να καθηλώσουν τον ακροατή.

Ακολουθήστε λοιπόν το παράδειγμα – των κατά τα άλλα αγαπητών – πολιτικών και μάθετε πως να μιλάτε χωρίς να λέτε τίποτα…

*Φωτογραφία εξωφύλλου pixabay

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments