Τεχνολογία

Το άγνωστο κόλπο στο κινητό για να πιάνει φουλ αν δεν έχετε σήμα

Το άγνωστο κόλπο στο κινητό για να πιάνει φουλ αν δεν έχετε σήμα
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να έχετε πάντα σήμα στο κινητό.

Το κινητό στις μέρες μας έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Τι χρησιμοποιούμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για διάφορους λόγους αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε ιδέα τι μπορεί να κάνει και πολλές φορές το χρησιμοποιούμε λανθασμένα. Ένα από αυτά που δεν γνωρίζουμε είναι τι πρέπει να κάνουμε αν δεν έχει σήμα.

Σε όλους μας έχει τύχει να μην έχουμε την ώρα που το χρειαζόμαστε. Μάταια όσο και αν παλεύουμε, το εικονίδιο πάνω αριστερά με τις γραμμές για το σήμα δεν εμφανίζεται. Μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό; H απάντηση είναι, ναι.

Η διαδικασία που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι η εξής: Settings > Phone > WiFi Calling

Στη συνέχεια, θα μας ζητηθεί να εισαγάγετε τη διεύθυνσή σας για να εγγραφούμε στο WiFi Calling με το δίκτυό μας. Αυτό γίνεται για να έχουμε τη δυνατότητα κλήσεων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που δεν μπορούν να μας εντοπίσουν. Μετά από μερικά λεπτά, θα ενεργοποιηθεί η υπηρεσία WiFi Calling και μπορούμε να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε μια σύνδεση WiFi για να πραγματοποιήσουμε κλήσεις ή να στέλνουμε και να λαμβάνουμε μηνύματα.

Σημειώνεται ότι με το WiFi Calling, μπορούμε να ρυθμίσουμε ακόμη και άλλες συσκευές συνδεδεμένες με iCloud – όπως ένα iPad, iPod ή Mac – για να πραγματοποιήσουμε κλήσεις και να στέλνουμε μηνύματα, αλλά δεν χρειάζεται να συνδεθούμε στο ίδιο δίκτυο με το iPhone μας.

Τι άλλο μπορεί να κάνει το κινητό μας;

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μοναδικός κωδικός του κινητού μας, #06#, που χρησιμοποιεί και η αστυνομία για να ταυτοποιήσει τις συσκευές. Επιπλέον, με τον συνδυασμό #30# μπορούμε να κάνουμε «κρυφή» την ID του κινητού μας. Η λειτουργία αυτή είναι συμβατή μόνο σε IOS.

Μπορούμε, επίσης, να ξεκλειδώσουμε τις κρυφές λειτουργίες του μενού του κινητού μας με τον συνδυασμό *3*34636#*#*, ανάλογα με τη συσκευή που διαθέτουμε. Σε IOS, με τον συνδυασμό *33*# κάνουμε το κινητό μας να μην μπορεί να πραγματοποιήσει εξερχόμενες κλήσεις, ενώ η λειτουργία επανέρχεται με τον συνδυασμό #33*PIN#.

Στα Android χρησιμοποιώντας τον συνδυασμό *#*#7780#*#* κάνουμε το κινητό μας να επανέλθει αυτόματα στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις και πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη λειτουργία. Ο συνδυασμός *2767*3855# θα διαγράψει αμέσως όλα τα αρχεία και τις ρυθμίσεις σας (σε συσκευές Android). Και αυτή η λειτουργία δεν είναι αναστρέψιμη. Στα IOS, ο συνδυασμός *3370# μεγιστοποιεί την απόδοση της συσκευής, όμως καταναλώνει περισσότερη μπαταρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments