Ελλάδα

Καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο: Την αθώωσή της ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (pics)

Καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο: Την αθώωσή της ζητά η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου (pics)
Καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο: Να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα» εισηγήθηκε η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο: Υπέρ της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο εισηγήθηκε η αντεισαγγελέας του Αρείου  Πάγου, Όλγα Σμυρλή, κατά την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός εισηγήθηκε να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας και να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Έτσι, η 53χρονη καθαρίστρια με το πλαστό πτυχίο που βρέθηκε αυτοπροσώπως στη δικαστική αίθουσα, δεν αποκλείεται να μην χρειαστεί να επιστρέψει ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για να δικαστεί εκ νέου.

Αν τελικά ο Άρειος Πάγος κρίνει πως δεν υπάρχει άδικη πράξη τότε η δικαστική περιπέτεια τελειώνει εδώ και δεν απαιτείται να επιστέψει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η αντεισαγγελέας Όλγα Σμυρλή ανέφερε επίσης για την απάτη κατ’ εξακολούθηση:

«Η απάτη προκλήθηκε άπαξ, η ποινική δίωξη έχει παύσει λόγω παραγραφής και το δικαστήριο εσφαλμένα ερμήνευσε και εφάρμοσε τις ποινικές διατάξεις».

«Ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας του μισθού της.

Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής».

«Η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της.

Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

Παρούσα στον Άρειο Πάγο ήταν και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments