Πολιτική

ΑΝΕΛ: Συνεδριάζει η ΚΟ με φόντο την παραίτηση Παπαχριστόπουλου

ΑΝΕΛ: Συνεδριάζει η ΚΟ με φόντο την παραίτηση Παπαχριστόπουλου
Κρίσιμη ημέρα για τους ΑΝΕΛ που θα κληθούν να αποφασίσουν πια θα είναι η τύχη του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Υπό τον Πάνο Καμμένο συγκαλείται, σήμερα, Πέμπτη, 7/2/19 στις 10.00 το πρωί, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ).

Στη συνεδρίαση, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον του Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο οποίος δεν έχει υποβάλει ακόμη την παραίτησή του.

O κ. Παπαχριστόπουλος σε περίπτωση που βρεθεί ενώπιον της ΚΟ των ΑΝΕΛ θα κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα αν τελικά θα παραιτηθεί και θα παραδώσει την έδρα του μέχρι αύριο, όπως είχε πει την τελευταία φορά που έδωσε μια ακόμη διορία στον εαυτό του, ή για μια ακόμη φορά θα πάρει πίσω την απόφασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος έδωσε μία μικρή παράταση στην παραίτησή του, έως την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να ψηφίσει πρώτα υπέρ της κύρωσης του Πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

«Με παρακάλεσε ο πρόεδρος της Βουλής -επειδή για να ισχύσει η Συνθήκη των Πρεσπών, πρέπει το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ να ψηφιστεί- αυτή η παραίτηση να πάρει μια παράταση τεσσάρων-πέντε ημερών», είχε δηλώσει ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος την περασμένη Παρασκευή.

«Τη στιγμή που ο πρόεδρος με παρακάλεσε, αναβάλλω την παραίτηση για 4 με 5 ημέρες και παίρνω το χρέος της ανακολουθίας μου. Η αμαρτία μου θα είναι αυτές οι 4 με 5 ημέρες», πρόσθεσε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

Πάντως, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διαγραφής του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

«Είναι μια αποφασιστική κίνηση του Πάνου Καμμένου πριν από την επικύρωση του πρωτόκολλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ»,ανέφερε ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θανάσης Τοσουνίδης αναφορικά με την συνεδρίαση της ΚΟ.

Σήμερα η μέρα της κρίσης για Καμμένο

Να σημειωθεί ακόμη ότι σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται να παραδοθεί και η «ετυμηγορία» της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής αναφορικά με την τύχη της ΚΟ των ΑΝΕΛ εάν μείνει με 5 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ισχύον άρθρο 15, παράγραφος 2 του Κανονισμού της Βουλής που επικαλέστηκε ο κ. Βούτσης, παρότι ο κ.Καμμένος έχει έξι βουλευτές αυτή τη στιγμή και στην περίπτωση που παραιτηθεί ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μένει τυπικά με πέντε βουλευτές, η ΚΟ του διαλύεται.

Και αυτό γιατί ένας εκ των πέντε είναι ο Αριστείδης Φωκάς ο οποίος έχει εκλεγεί στη Βουλή με την Ενωση Κεντρώων (ακολούθως ανεξαρτητοποιήθηκε και πριν λίγες ημέρες πήρε μεταγραφή στους ΑΝΕΛ).

Και μπορεί ο κ. Παπαχριστόπουλος να μην ανεξαρτητοποιείται αλλά να παραιτείται και να παραδίδει την έδρα του, αλλά πρώτος επιλαχών είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει θέσει εαυτόν εκτός ΑΝΕΛ και έχει προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι ο κ. Καμμένος πιθανό να μείνει με λιγότερους από 4 εκλεγμένους με τους ΑΝΕΛ βουλευτές και η ΚΟ θα διαλυθεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης